Traian Basescu a vrut sa-l demita pe Florian Coldea. Fostul presedinte a vizitat-o pe Elena Udrea

news

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat la un post de stiri ca a intentionat sa-l destituie din functie pe prim-adjunctul directorului SRI, generalul Florian Coldea, in toamna anului trecut, dupa aparitia fotografiilor cu Elena Udrea la Paris. Dupa ce a primit o informare din care reiesea neimplicarea serviciului in acea operatiune, a renuntat sa mai semneze decretul.

„O sa va spun foarte cinstit, am avut decretul scris, numai nu l-am semnat. (…) Pentru ca am primit un alt raport al serviciului, in doua saptamani, care imi arata alta realitate decat cea intuita de noi toti, ca nu puteau fi paparazzi pentru ca paparazzi ar fi dat pozele atunci, ca nu puteau fi paparazzi pentru ca s-a facut rost de facturi din februarie, parca, in luna septembrie”, a declarat Traian Basescu, citat de Agerpres.

Fostul presedinte a caracterizat raportul pe care l-a primit asupra acestui caz convingator.

„Decretul a fost scris si am spus ca vreau un raport. Daca raportul imi confirma presupunerea pe care am si exprimat-o public, ca sunt serviciile romanesti in colaborare cu cele franceze, as fi semnat decretul, pentru ca era evident ca era un joc politic al unui serviciu. (…) Am cerut la juridic sa-mi faca decretul, sub rezerva semnarii daca nu primesc un raport care sa fie convingator. Raportul a fost convingator”, a explicat Traian Basescu.

Intrebat de ce l-a considerat initial responsabil pe generalul Coldea si nu pe directorul SRI, George Maior, fostul presedinte a raspuns: „Trebuia sa ma duc la Parlament, treaba complicata, si seful operativ e prim-adjunctul”.

Fostul presedinte Traian Basescu a confirmat ca vorbeste zilnic la telefon cu Elena Udrea si ca a fost la ea acasa, in arestul la domiciliu, incercand sa o convinga ca nu a ”abandonat-o”.

”In toata perioada asta, de cand ii este foarte greu, sunt unul dintre cei care vorbesc cu ea in fiecare zi, ma duc la ea in arest, acolo la ea acasa. Am fost la d-na Udrea acasa. Am nimerit cand erau avocatii, asta e… In primul rand, incerc sa o conving ca nu am abandonat-o”, a spus Basescu.

Fostul sef al statului a subliniat ”loialitatea” Elenei Udrea fata de el si a aratat ca este o femeie ”extrem de puternica”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: