Traian Basescu primeste o noua lovitura din partea din CSM: „A depasit limitele ADMISIBILE ale libertatii de exprimare”

politica

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, in sedinta de joi, ca declaratiile facute la un post de televiziune de fostul sef al statului, Traian Basescu, referitoare la activitatea procurorilor DNA, au adus atingere independentei justitiei, fiind sesizat CNA.

Verificarile au fost efectuate de Inspectia Judiciara la solicitarea din data de 17 iunie 2016 a presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, ca urmare a sesizarii Directiei Nationale Anticoruptie, fiind vizate afirmatii publice ale lui Traian Basescu, referitoare la activitatea profesionala a procurorilor DNA.

„Fostul presedinte a acreditat ideea ca activitatea de urmarire penala si judiciara a procurorilor DNA este coordonata si influentata prin impunerea unor solutii de catre institutii sau persoane din afara sistemului judiciar.

In acest context, domnul Basescu a facut trimiteri la concluziile orale sustinute de procurorul DNA – Structura Teritoriala Constanta in fata instantei de judecata la momentul solutionarii dosarului penal in care fratele sau, domnul Mircea Basescu, avea calitatea de inculpat. De asemenea, in cursul interventiei telefonice, a folosit cuvinte depreciative la adresa domnului Jean Uncheselu, procuror DNA – Structura Centrala, acuzandu-l ca a incercat sa obtina denunturi impotriva sa”, explica CSM intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, in urma verificarilor, inspectorii judiciari au constatat ca afirmatiile sunt nefondate, CSM precizand ca „declaratiile fostului presedinte al Romaniei – persoana care se bucura in continuare de o anumita cota de incredere din partea opiniei publice – au depasit limitele admisibile ale libertatii de exprimare, impactul acestora asupra justitiabililor fiind profund negativ, de natura a le afecta increderea in actul de justitie”.

Plenul CSM a sesizat si Consiliul National al Audiovizualului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: