Traian Basescu se spala pe maini: „Daca tot ce se vehiculeaza e adevarat, Coldea trebuie sa faca puscarie”

politica

Traian Basescu, Marcel Ciolacu, comisar european, decizie, razbunare, liberali

Traian Basescu a refuzat sa-si asume vreo responsabilitate pentru faptele de care este acuzat generalul SRI Florian Coldea. Fostul presedinte spune ca Florian Coldea trebuie sa faca puscarie daca tot ce se vehiculeaza este adevarat. Cu toate acestea, fostul presedinte recunoaste ca a fost o greseala sa-l numeasca pe Coldea in functie pe cand era mult prea tanar. Basescu are aceeasi opinie si despre Laura Codruta Kovesi si a lasat de inteles ca ii considera pe cei doi vinovati pentru arestarea Elenei Udrea.

„Daca este adevarat ce se vehiculeaza, trebuie sa faca puscarie. Eu imi acum responsabilitatea pentru faptele institutiilor statului pana pe data de 21 decembrie 2014. Omul asta e pensionar. Infractor, dar pensionar. Nu-mi asum niciun fel de responsabilitate pentru un om care are mai mult de 18 ani, s-a pensionat acum 7 ani si a fost prins intr-o situatie extrem de delicata pentru el.

„Coldea mi-a facut o impresie buna. Am zis il iau pe acest tanar ofiter si il promovez. Nu regret, pentru ca atunci am facut ce trebuia. Ce sesizasem inainte sa plec de la Cotroceni. O alunecare catre un soi de autoritarism in atitudinea lui”, a mai precizat Basescu.

„Eu am o explicatie pentru ca si pe mine ma framanta. Au fost doi oameni care as fi vrut sa fie straluciti. Kovesi pare a fi un super procuror. M-am intrebat ce s-a intamplat cu ei. Este o greseala sa numesti in functii de putere mare oameni fara experienta de viata. Erau prea tineri. Si el, si Kovesi”, a spus Traian Basescu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: