Traian Berbeceanu, eliberat din functia de prefect de catre Florin Citu. Functia va fi preluata de liderul PLUS Sector 6

politica

Premierul Florin Citu a declarat ca au fost eliberati din functie 103 prefecti si subprefecti si numiti 36 de prefecti si 75 de subprefecti care vor depune juramantul joi. Traian Berbeceanu a fost eliberat din functia de prefect al Capitalei, insa nu a fost facuta o noua nominalizare, atributiile fiind preluate momentan de un subprefect, a mai spus seful Executivului.

„Am eliberat 103 prefecti si subprefecti din functie si au fost numiti 36 de prefecti din 42 si 75 de suprefecti din 85. Maine, dupa ora 13.30 vor depune juramantul acestia si incepand de maine seara isi vor prelua atributiile”, a afirmat Florin Citu la finalul sedintei de miercuri a Executivului, citat de news.ro.

Seful Guvernului a adaugat ca acolo unde nu au fost facute numiri de prefecti, subprefectii vor prelua atributiile acestora. Acesta a mai spus ca a fost eliberat din functia de prefect al Capitalei Traian Berceanu, insa nu a fost facuta o alta numire.

USR-PLUS a anuntat marti ca il propune pe Alin Stoica pentru functia de prefect al Capitalei. Acesta este liderul PLUS Sector 6.

Patru prefecti propusi de UDMR au fost numiti miercuri de Guvern in judetele Arad, Cluj, Satu Mare si Salaj.

”Organizațiile județene ale Uniunii au decis pe parcursul săptămânilor trecute, pe cine vor fi propune în funcțiile de prefect și subprefect în județe. Ca rezultat al înțelegerilor din coaliție, nominalizărilor și numirilor de astăzi, UDMR va avea prefecți în următoarele județe: Arad, Tóth Csaba; Cluj, Tasnádi Istvan Szilárd; Satu-Mare, Altfatter Tamás-Ferenc isi continuă activitatea ca prefect; Salaj, Dari Tamás”, a anuntat miercuri UDMR.

Uniunea anunta ca in perioada următoare, Guvernul va numi și alți prefecți și subprefecți nominalizați de UDMR.

Conform negocierilor din coalitie, UDMR ar urma sa aiba 5 prefecti si 10 subprefecti. In afara celor patru posturi pentru care au fost facute miercuri numirile, UDMR ar urma sa desemneze si prefectul judetului Covasna.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: