news

Traian Berbeceanu nu a uitat: „Augustin Lazar, extrem de bun profesionist, foarte bun anchetator, un tip modern in actiune si in gandire”

Fostul comisar Traian Berbeceanu are numai cuvinte de lauda fata de fostul procuror general al Romaniei, Augustin Lazar, alaturi de care a lucrat in trecut la Alba Iulia.

Intrebat, in cadrul unui interviu pentru Digi FM, cu ce procuror a lucrat cel mai bine, Berbeceanu l-a pomenit pe Augustin Lazar.

„Cat am lucrat la BCCO Alba Iulia am avut placerea si onoarea de a lucra cu domnul fost procuror general Lazar. La vremea respectiva era procuror general adjunct la Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia. Extrem de bun profesionist, extrem de bun profesionist, foarte bun anchetator, un tip modern in actiune si in gandire”, a spus Berbeceanu.

El nu a dorit sa vorbeasca prea multe si despre activitatea ministrilor de Interbe, afirmand doar ca fostul ministru Carmen Dan a fost „dezamagitoare”.

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a anuntat joi ca fostul procuror general al Romaniei, Augustin Lazar, se va implica in reforma justitiei din Republica Moldova. El ar putea sa devina consilier al Maiei Sandu.

„Am avut deosebita onoare sa am o intrevedere cu domnul Augustin Lazar, fost Procuror General al Romaniei, un mare promotor al independentei sistemului judiciar si al consolidarii statului de drept din Romania.

Am discutat despre planurile noastre privind reformarea justitiei si lupta impotriva coruptiei. Domnia sa a impartasit mai multe aspecte din propria experienta in calitate de sef al Ministerului Public, dar si a apreciat pozitiv initiativele noastre de reformare a organelor procuraturii. Insa m-a bucurat si mai mult faptul ca domnia sa si-a exprimat de principiu disponibilitatea de a se implica in echipa de consiliere pentru promovarea reformei justitiei din tara noastra.

Schimbarile reale pot fi posibile doar cu sprijinul unor oameni integri, care dau dovada de fermitate si curaj in lupta cu spalarea banilor si coruptia mare. De un astfel de procuror avem nevoie in Republica Moldova si speram sa ne putem baza si pe experienta si profesionalismul unor oameni ca Augustin Lazar”, anunta Maia Sandu pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Rebeli islamisti ucisi in Filipine de armata. Comandantul, fratele sau si alti zece militanti au fost eliminati de trupele guvernamentale

Trupele filipineze l-au ucis pe liderul unei mici grupari rebele musulmane si pe unsprezece dintre…

4 minute ago

Un nou val de praf saharian se va abate asupra Romaniei de astazi si pana maine dimineata, aducand cu el ploi sangerii

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, o masa de aer incarcata cu praf saharian se va…

5 minute ago

In cel mai recent sondaj INSCOP, alianta PSD-PNL este cotata cu 46,6% din intentiile de vot la europarlamentare, AUR scade la 16,7%

Alianta PSD-PNL este creditata ca 46,6% din intentiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu…

50 de minute ago

Locuitorii din municipalitatile cu majoritate sarba din nordul Kosovo au boicotat referendumul pentru inlaturarea primarilor albanezi

Locuitorii din patru municipalitati cu majoritate sarba au boicotat duminica referendumul privind inlaturarea primarilor de…

1 minut ago

Eugen Tomac, dupa certurile tot mai intense din coalitie: „A inceput marea prabusire a partidului unic”

Neintelegerile din coalitia de guvernare, tot mai frecvente in ultima vreme, au dovedit, pe de…

43 de minute ago