Traian Berbeceanu o trosneste pe Dancila: „Pai, Tanti, tocmai partidul pe care-l conduceti a indus starea de coma profunda structurilor de aplicare a legii”

news

Fostul comisar Traian Berbeceanu se declara revoltat de afirmatiile presedintelui PSD, Viorica Dancila, care a pretins ca a declansat un „razboi impotriva criminalitatii”.

„De-a dreptul penibil modul in care doamna Viorica declara ca ‘lupta impotriva coruptiei’ este cea care ar fi afectat negativ ‘lupta impotriva criminalitatii’. Si scabroasa declaratia acesteia potrivit careia ‘declara razboi criminalitatii fara menajamente’.

Si ma astept ca in sesiunea extraordinara a Parlamentului, pe care Domnia sa vrea sa o convoace, sa fie infiintata o comisie speciala care sa-i implineasca dezideratul, condusa, musai, de Iordache si din care sa faca parte, obligatoriu, Manda si Nicolicea.

Pai, Tanti, tocmai partidul pe care-l conduceti a indus starea de coma profunda structurilor de aplicare a legii”, a  scris Traian Berbeceanu pe Facebook.

Premierul Viorica Dancila a declarat, miercuri, ca lupta anticoruptie trebuie sa continue, dar ea trebuie canalizata „din zona de spectacol” catre zona de preventie.

„A existat pana acum o concentrare exclusiva pe lupta anticoruptie, iar lupta impotriva criminalitatii a ramas in plan secund. Nu putem accepta acest lucru. Lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue, dar trebuie sa o canalizam din zona de spectacol si de alocare exclusiva de resurse si atentie catre zona de preventie, catre instituirea unor mecanisme care sa controleze si sa previna acest fenomen „, a afirmat Dancila, la Palatul Victoria.

Premierul a adaugat ca primul lucru care trebuie protejat este viata si a solicitat clasei politice si tuturor factorilor responsabili in acest demers sa se implice.

„Acest razboi impotriva criminalitatii presupune ca alaturi de prim-ministru sa vina toti cei care vor ca siguranta sa devina o prioritate! Nu mai este vorba despre a fi oameni politici, ci despre a fi oameni. Chem alaturi de noi si organizatiile nonguvernamentale care activeaza in domeniul combaterii violentei domestice, a traficului de persoane, a abuzurilor, in domeniul protectiei minorilor. Le invit la Guvern pentru ca, impreuna cu specialistii din ministere, sa gasim solutiile corecte. Sa reparam ceea ce este atat de profund gresit. Pe mine, ca femeie si ca mama, ceea ce s-a intamplat la Caracal m-a zdruncinat. Dar sunt acea femeie si mama care are la dispozitie parghii necesare pentru indreptarea lucrurilor. Din solidaritate cu toate femeile romance, cu toti parintii si cu toti aceia care in fiecare zi se gandesc la binele cuiva drag, voi face tot ceea ce imi sta in putere ca in Romania sa primeze legea si siguranta”, a mai declarat Dancila.

Mai mult despre: ,

Comentarii: