Transformarea radicala a „nebunului periculos” al planetei, Kim Jong Un: „Oamenii vor vedea ca nu sunt genul de persoana care lanseaza atacuri nucleare”

externe

Liderul nord coreean Kim Jong Un a promis, in cadrul summitului istoric, ca va inchide, in luna mai, centrul de teste nucleare, iar la eveniment va invita experti din Coreea de Sud si Statele Unite, dar si jurnalisti straini, anunta oficialii de la Seul, citati de AFP.

Coreea de Nord promite ca isi va inchide centrul de teste nucleare. La eveniment va invita experti si jurnalisti straini
Yoon Young-chan, purtatorul de cuvant al Casei Albastre, sediul Presedintiei sud-coreene, a declarat ca liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, a facut aceste declaratii in cursul intrevederii de vineri cu presedintele sud-coreean Moon Jae-In.

„Va invita in curand experti din Coreea de Sud si SUA, precum si jurnalisti, pentru a prezenta totul, intr-un mod transparent, comunitatii internationale”, a transmis, duminica presedintia din Coreea de Sud, care a precizat ca Kim Jong Un a spus ca inchiderea centrului de teste nucleare se va face in luna mai.

„Desi in mod inerent manifest rezistenta fata de America, oamenii vor vedea ca nu sunt genul de persoana care lanseaza atacuri nucleare in Coreea de Sud, Pacific sau America”, a afirmat Kim, potrivit lui oficialului de la Seul, relateaza agentia Yonhap.

„Unii spun ca inchidem instalatii care nu sunt functionale, dar veti vedea ca avem alte doua tunele care sunt mai mari decat cele existente si care sunt intr-o stare buna”, a explicat Kim, facand probabil referire la informatiile potrivit carora poligonul subteran de teste atomice de la Punggye-ri s-ar fi prabusit in urma ultimului test nuclear.

Liderul de la Phenian a mai afirmat ca nu va repeta „istoria dureroasa a Razboiului coreean”, adaugand ca sunt necesare masuri concerte pentru a opri riscul producerii unor confruntari militare accidentale.

Kim s-a angajat si sa revina la fusul orar al Seulului, in conditiile in care in acest moment intre cele doua Corei exista o diferenta de 30 de minute.

Mass-media de stat nord-coreeana a mentionat rar dezbaterea despre denuclearizarea Peninsulei Coreea, fara sa intre in prea multe detalii, axandu-se in schimb pe teme precum pacea, prosperitatea si unitatea coreeana.

Agentia oficiala de stiri a Phenianului, KCNA, a relatat pe larg despre discutii si a elogiat angajamentul liderilor celor doua state fata de „completa denuclearizare” a Peninsulei Coreea.

„In cursul discutiilor, cele doua parti au avut un schimb de opinii sincer si deschis cu privire la chestiuni de interes comun, inclusiv probleme ca imbunatatirea relatiilor nord-sud, asigurarea pacii in Peninsula Coreeana si denuclearizarea peninsulei”, a transmis KCNA, relatand ca summitul s-a incheiat cu un dineu ce s-a desfasurat intr-o „atmosfera amiabila incarcata cu sentimente de rude de sange”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: