Transilvania isi anunta secesiunea fata de Regimul PSD. Alianta Vestului devine de astazi realitate

politica

Cei patru initiatori ai proiectului ”Patrulaterala Vestului”, primarii din Timisoara – Nicolae Robu, Arad – Gheorghe Falca, Oradea – Ilie Bolojan si Cluj-Napoca – Emil Boc, semneaza, sambata, la Timisoara, ”Alianta Vestului”.

”Alianta Vestului” este un for informal pentru schimburi de idei si experiente in privinta proiectelor mari.

Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu (PNL), a anuntat ca, sambata, la Timisoara va fi semnata Alianta Vestului.

“Sambata, 8 decembrie, cei patru primari initiatori ai proiectului Patrulaterala Vestului, Nicolae Robu, Gheorghe Falca, Ilie Bolojan si Emil Boc, primarii oraselor Timisoara, Arad, Oradea si Cluj-Napoca, vom semna, la Timisoara, la sediul Primariei, de la ora 15.00, in prezenta presei, documentul temelie al aliantei noastre. Avand in vedere interesul mare pentru proiect, aratat de alte administratii publice locale din aceasta parte de tara, odata cu semnarea acestui document, numele asocierii se va schimba din Patrulaterala Vestului in Alianta Vestului – in abreviere: AVE-, pentru a se evidentia caracterul ei deschis”, a scris Nicolae Robu, citat de news.ro.

Potrivit lui Nicolae Robu, prin aceasta initiativa, “prin excelenta in spiritul Declaratiei de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918” se doreste crearea unui for informal pentru schimburi de idei si de experienta intre edilii oraselor in cauza si intre administratiile publice locale pe care le conduc, “dar si de cooperare pe proiecte mari, in primul rand de conectivitate de mare viteza, dar si in domeniile cultura, educatie, sanatate, turism, sport, securitate si dezvoltare, in sens larg”.

Initial, in urma unei intalniri care a avut loc la sfarsitul lunii septembrie, la Timisoara, cele patru orase s-au unit in Patrulaterul Vestului, cu scopul declarat de a pune la cale impreuna proiecte infrastructurale majore ce pot obtine direct finantari europene, cum ar fi cale ferata de mare viteza, autostrada, drum expres ori rapid.

Mai mult despre: ,

Comentarii: