Trauma majora, ursoaica Ina nu poate uita perioada de captivitate. Desi in libertate, continua sa se invarta pe un metru patrat

news

Imagini cu un urs femela care se invarte obsesiv in cerc, pe un metru patrat, desi se afla in libertate, pentru ca nu poate sa uite perioada de captivitate au fost postate pe pagina de Facebook a Asociatiei Milioane de Prieteni.

„Cand mergeti la o gradina zoologica care are spatii minuscule pentru animale, sa va aduceti aminte de miscarile Inei! Mintea ei a ramas captiva intr-o cusca imaginara, aceeasi care a tinut-o prizoniera timp de 20 de ani. Aceasta este imaginea traumei care uneori nu se vindeca si nu se uita niciodata!”, este mesajul organizatiei.

Ursoaica Ina a trait la Gradina Zoologica din Piatra Neamt in aceeasi cusca cu sora sa, Anca. Din acest motiv, Ina continua sa se invarta intr-un cerc cu raza mai mica de un metru, desi sanctuarul de la Zarnesti are o suprafata de mai multe zeci de hectare.

„Nu face chiar toata ziua aceasta miscare. Se mai duce, se plimba, se bucura de natura, dar are momente in care se intoarce la amintirile, poate, acelei perioade deloc placute din viata ei si se misca, asa cum se poate vedea si in imaginile de pe pagina de facebook a sanctuarului, in cerc, intr-un spatiu foarte limitat”, a relatat Paula Ciotlos, vicepresedinte AMP Brasov, pentru BZB.

Ina a fost prizoniera Gradinii Zoologice din Piatra Neamt timp de 20 de ani. Desi este la Zarnesti de peste 6 ani, ursoaica nu a reusit sa depaseasca trauma pe care a suferit-o in perioada in care era pui si in tinerete. Cazul Inei nu este unul singular. „Avem alti ursi care se misca de parca ar fi pe o poteca, inainte si inapoi, fac cativa pasi intr-o parte, se intorc pe acelasi drum si fac lucrul acesta ore in sir. Sunt traume, sunt traume mari, de care, din pacate, unii dintre ei nu scapa niciodata”, a mai adaugat Paula Ciotlos.

Vezi imaginile pe pagina de Facebook a asociatiei.

Imagini cu ursoaica Ina in timp ce era captiva.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: