Trebuie un raspuns urgent. Victor Ponta are probleme psihice?

opinii

Sunt tot mai multe momentele in care premierul Romaniei are un comportament foarte bizar. Manifestari si reactii care sunt departe de conduita unui om normal.

Acest articol trebuie tratat serios, nu isi doreste in niciun caz sa il ofenseze pe Victor Ponta. Cand este vorba de sanatatea cuiva lucrurile sunt foarte sensibile, insa de data aceasta vorbim de premierul Romaniei.

Au fost mai multe semnale ca ceva nu este in regula, insa in ultima perioada se pare ca manifestarile neobisnuite ale lui Victor Ponta s-au intetit. In urma cu doua saptamani, intrebat despre pensiile speciale ale parlamentarilor, premierul a avut un raspuns halucinant, „nu sunt deputat”, in conditiile in care toata lumea stie care este realitatea. Veti spune ca Ponta este oricum un mare mincinos, iar asta ar fi o alta dovada a tupeului sau. Poate ca este mincinos, dar in niciun caz nu este prost. Niciun om responsabil si constient nu ar spune o asa minciuna colosala fara sa stie ce reactii urmeaza.

Acum am asistat la comportamentul total iesit din comun al premierului la receptia de la Cotroceni. Victor Ponta a avut acolo o iesire departe de limitele normalitatii, o manifestare pur isterica, la vederea unui adversar politic. Sa il lasam pe Ludovic Orban sa povesteasca cum a fost injurat cu „du-te dracului”.

”Da, a refuzat sa dea mana cu mine, dar a facut chiar urat. Eu am ramas socat, nu mi-a venit sa cred. Am plecat dupa. Nu i-am spus nimic inainte, el era intr-o discutie cu cel putin patru persoane, nu doar pesedisti. Iesirea lui nu are nicio explicatie logica, e dus cu capul. Are el o obsesie legata de mine. Daca nu-mi spune ceva, nu se simte bine. Parca s-a crispat asa, a facut un pas in fata, unul in spate, a inceput sa dea din mana isteric, a fost ceva…Cei de fata au ramas trasniti, cei care nu erau pesedisti au plecat”, a relatat liberalul pentru Gandul.

Incidentul a fost trecut sub tacere de marile trusturi de presa, insa a devenit viral pe retelele sociale. Daca Orban a exagerat sau a inflorit, cu siguranta ca ar fi aparut si replica premierului, asa ceva nu poate ramane nesanctionat. Insa, tacere. Din partea guvernului sau a PSD nu s-a auzit nici „pas”.

Un lucru este cert, ca Victor Ponta se afla sub o mare presiune, accentuata dupa pierderea alegerilor prezidentiale. Presiunea baronilor terorizati de anchetele DNA cuplata cu spaima de a nu-si pierde functia din partid, ce i-ar atrage imediat si disparitia de la Palatul Victoria, sunt realitati dincolo de orice dubiu. Au fost multe ironii pe seama multiplelor sale calitati, dar si Ponta a contribuit la incarcarea sa nervoasa, a tinut mortis sa fie peste tot si sa detina tot controlul. Sa fie in acelasi timp si sef la Guvern, si mai mare peste partid, basca sa se substituie si presedintelui tarii. Iar daca astea nu erau de ajuns, a acaparat si peisajul mediatic, ca principal vector de imagine al partidului, straduindu-se sa fie mai prezent pe televiziuni ca Oana Zavoranu. Este mult prea mult pentru orice om sa duca atatea, oricat ar fi de tare. La un moment dat se va sfarsi prost.

Este destul de clar ca premierul are o problema, iar dupa reactiile de sambata de la Cotroceni ar trebui sa se discute cat se poate de serios acest subiect. Nu este vorba doar de functia pe care o ocupa, insa suntem intr-un context international extrem de tesionat si incarcat de pericole, trebuie ca la cel mai inalt nivel sa avem conducatori pe deplin responsabili si capabili de decizii rationale.  Este o tema delicata, dar trebuie abordata. Poate ca pana la urma Victor Ponta are nevoie doar de o pauza.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: