Trei caini mioritici au murit inghetati incercand sa isi salveze stapana, o romanca din Italia. Ea a facut infarct din cauza frigului in timp ce se intorcea acasa

news

Cristiana Gugu, o romanca crescatoarea de animale in varsta de 50 de ani, a fost gasita moarta pe o poteca inzapezita din zona Arezzo (Italia), anunta presa italiana.  Langa trupul inghetat al femeii se aflau si cei trei caini ai acesteia, fara viata.

Cristiana Gugu a fost gasita moarta de frig in zapada. Alaturi de Cristiana, au fost gasiti morti si trei dintre cainii care o asteptau la intoarcere.

Langa trupul ei se aflau pungile de cumparaturi, pe care tocmai le luase si cu care se intorcea acasa.

Potrivit martorilor, romanca a fost vazuta ultima data luni, in timp ce se urca intr-un autobuz cu destinatia Sansepolcro, unde a mers la cumparaturi pentru ea si animalele sale, opt caini adulti si trei catei. La intoarcere, a fost vazuta coborand din autobuz la Svolta del Podere, de unde urma sa mearga pe jos pana acasa.

Alarma a fost data de rudele femeii, ingrijorate de faptul ca nu mai aveau vesti de la ea de cateva zile. Cristiana locuia de ani buni in Italia si de ceva vreme se hotarase sa se mute intr-o casuta de lemn in padurea din Apenini.

Si aici, pe o poteca aflata la cativa kilometri de orasul Badia Tedalda, a fost gasit cadavrul femeii de 50 de ani, care ar fi murit in urma unui atac de cord, cauzat aproape sigur de frig. De fapt, aceasta este prima ipoteza avansata de medicul legist care a efectuat examinarile ordonate de procurorul Julia Maggiore. Magistratul a dat apoi unda verde pentru inmormantare

Carabinierii au fost cei care au descoperit corpul inghetat al femeii.

Cinci femele si trei pui de caine pe care femeia ii crestea au fost gasiti, in stare buna. Un locuitor a facut un apel pentru ca cineva sa preia animalele femeii si sa aiba grija de ele.

Cristiana Gugu isi dedicase viata cresterii cainilor mioritici, o rasa din Carpati, exemplare mari si robuste, folosite pentru paza animalelor. Potrivit celor care o cunosteau, traia pentru cainii ei si se simtea in siguranta alaturi de ei, chiar daca era singura in mijlocul padurii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: