Trei elemente neobisnuite care au atras atentia analistilor politici: „Este senzational”. Cu ce iese in evidenta conferinta de presa Iohannis-Trump

news

Consultantul politic Cozmin Gusa a declarat la Realitatea TV ca intalnirea dintre Donald Trump si Klaus Iohannis intra in categoria intalnirilor istorice, catalogand conferinta de presa drept ”senzationala”. Totodata, Gusa a mai spus ca, in acest moment, s-a reinnoit parteneriatul strategic dintre SUA si Romania, pe care, in trecut ”s-a asezat praful”.

”In primul rand am un epitat legat de aceasta conferinta de presa: SENZATIONAL!, in sensul profund consolidat al termenului”, a declarat consultantul politic la scurt timp dupa incheierea conferintei de presa de pe peluza Casei Albe, completand ca in acest moment se schimba ”jocul dezbaterii problemelor internationale”.

In continuare, consultantul politic a comentat, in trei puncte, intalnirea dintre presedintele SUA si cel al Romaniei.

”Pe langa senzational mai vreau sa spun un lucru care practic este un triptic, cele trei picioare care sustin o masa a colaborarii si care sunt date de niste situatii si gesturi. Toata lumea a vazut doi oameni care au origine germana. Este un detaliu care nu o sa scape al geopoliticienilor. Acea origine germana a lui Trump cu originea lui Iohannis reprezeinta un liant”, sustine consultantul politic Cozmin Gusa.

”Al doilea element care pe mine m-a facut sa fiu foarte atent la ceea ce urmeaza a fost bataia pe umar. Trump l-a batut pe umar pe Iohannis ca pe un camarad, ca pe un tovaras de lupta, ca pe cineva pe care te bazezi”, a continuat consultantul politic.

Cozmin Gusa a subliniat ca, in acest moment, parteneriatul strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii s-a reinnoit.

”Al treilea element pentru Iohannis si Romania este engleza impecabila cu care Iohannis a vorbit in fata jurnalistilor. O engleza pe care niciun presedinte de stat nu a mai avut-o. Putem sa discutam si despre continutul discursului lui Iohannis. A fost un discurs consolidat, relaxat. A dovedit ca este jucator. Acest triptic informal, apropo de originea comuna a celor doi, bataia pe umar si engleza impecabila a lui iohannis, aseaza aceasta intalnire in categoria intalnirilor istorice, care da de inteles ca parteneriatul strategic a fost reinnoit, pentru ca se cam asezase praful pe el”, a adaugat Gusa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: