Trei marinari, salvati la o saptamana dupa ce au esuat pe o insula pustie. Ei au scris din frunze de palmier cuvantul „HELP”

externe

marinari, salvati, insula pustie, HELP

Patru litere desenate in nisip folosind frunze de palmier au salvat saptamana aceasta trei marinari esuati pe o insula pustie din Pacific: „Help”.

Acest apel „Ajutor” trasat pe nisipul alb, „acest act de ingeniozitate, a facut posibila ghidarea salvatorilor direct la locatia lor”, a declarat Chelsea Garcia, coordonatoarea misiunii de cautare si salvare, potrivit unui comunicat al pazei de coasta americane citat de Sky News.

Cei trei marinari erau blocati de peste o saptamana pe Pikelot, o insula minuscula nelocuita din Insulele Caroline, in mijlocul Pacificului, atasata Statelor Federate ale Microneziei.

Ei au fost reperati duminica de un avion care zbura deasupra zonei, iar „echipajul a reusit sa-i localizeze pe marinari si a parasutat un radio pentru a stabili comunicarea. Marinarii au confirmat ca sunt sanatosi, ca au acces la hrana si apa”, a detaliat comunicatul.

Cei trei „si-au exprimat dorinta de a obtine ajutor pentru a se intoarce la Polowat”, o insulita paradisiaca de unde plecasera, la peste 100 de mile marine (peste 185 de kilometri), barca lor fiind avariata si inutilizabila.

Marinarii experimentati, toti in varsta de circa patruzeci de ani, au afirmat ca navigheaza in mod regulat in aceste ape ale Pacificului, ei fiind adusi inapoi la punctul lor de plecare.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: