externe

Trei Martori ai lui Iehova, condamnati in Rusia la cate 6 ani de puscarie. Acestia au fost acuzati de extremism

Un tribunal districtual din orasul Rostov pe Don (Rusia) a condamnat joi trei Martori ai lui Iehova la sase ani de inchisoare pentru acuzatii de extremism, a declarat joi organizatia religioasa pentru The Moscow Times.

Alexander Parkov si Arsen Avanesov au fost condamnati la sase ani si jumatate, iar Vilen Avanesov la sase ani de inchisoare. Toti trei pledasera „nevinovat”.

In 2017, Curtea Suprema din Rusia a declarat Martorii lui Iehova drept organizatie extremista si a interzis toate activitatile sale. De atunci, 51 de adepti au ajuns la inchisoare, 33 au fost condamnati la o pedeapsa cu inchisoarea, iar 34 raman in arest la domiciliu, potrivit site-ului  Martorilor lui Iehova in Rusia.

Purtatorul de cuvant al Asociatiei Europene a Martorilor lui Iehova, Iaroslav Sivulski, a calificat sentintele privind extremismul drept „nefondate”.

„Deoarece Curtea Suprema nu a interzis marturisirea credintei Martorilor lui Iehova in mod individual sau in comunitate cu altii, interdictia se aplica exclusiv entitatilor juridice, dar nu si credintei in sine”, a spus el in declaratie.

Activitatea extremista include „propaganda exclusivitatii, superioritatii sau inferioritatii unei persoane pe baza apartenentei sale sociale, rasiale, nationale, religioase sau lingvistice sau a atitudinii sale fata de religie”, conform deciziei  din 2017.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

O oră ago

Pentagonul: „Ucraina poate folosi arme din SUA doar pe teritoriul sau. Nu ne-am schimbat pozitia”

Pentagonul anunta ca nu si-a schimbat pozitia in ceea ce priveste utilizarea de catre Ucraina…

1 minut ago

Marcel Ciolacu se lauda ca a pornit constructia celor trei spitale regionale promise de PSD de 15 ani si da asigurari ca ele vor fi gata in 2028

Premierul Marcel Ciolacu si-a manifestat, vineri, satisfactia fata de inceperea lucrarilor de constructie a celor…

19 minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

3 ore ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

2 ore ago

Finantistul Andrei Caramitru ofera 100.000 de euro oricui demonstreaza public ca ar fi implicat in vreun proiect de dezvoltare imobiliara

Andrei Caramitru, fiul regretatului actor Ion Caramitru, este recunoscut pentru postarile sale acide de pe…

49 de minute ago