Trei martori principali in dosarul lui Dragnea au recunoscut in fata instantei toate acuzatiile DNA. Reactia presedintelui PSD nu s-a lasat asteptata

news

Trei martori principali in dosarul lui Liviu Dragnea au recunoscut, marti, in fata judecatorilor, acuzatiile formulate de procurorii DNA. Presedintele PSD sustine ca toate sunt „neadevarate”.

„E problema dumnealor. Nu schimba cu nimic nici atitudinea mea, nici adevarul. Sunt nevinovat si se bazeaza pe 3 declaratii neadevarate. (…) De la aceasta cladire se asteapta ca legea sa fie respectata cu rigoare. Mi-aduc aminte de niste vremuri triste din aceasta tara cand oameni nevinovati erau condamnati.

Nu vreau sa ma refer la procesul meu, daca faceti referire la procesul de la Alba Iulia. Decizia de la Alba Iulia arata ca Guvernul are dreptate. Inca o data se dovedeste ca demersul Guvernului a fost constitutional”, a spus Liviu Dragnea la iesirea de la ICCJ.

Jurnalistii prezenti la proces spun ca Dragnea arat a foarte ingrijorat. Jurnalistul Ionel Stoica, prezent la proces, anunta ca doi martori, dintre care unul este inculpat, au recunoscut acuzatiile DNA.

„Adriana Botorogeanu, una dintre secretarele PSD, angajate fictiv la DGASPC Teleorman, a depus o cerere, prin avocat, in care recunoaste acuzatiile DNA. Femeia nu este in sala de judecata, avocatul acesteia sustine ca clienta sa este grav bolnava si este internata in spital

Alta veste proasta pentru Liviu Dragnea, inca un inculpat recunoaste tot. Gheorghe Nicusor, fost sef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, in fata Curtii Supreme: ‘Dupa ce m-am consultat cu avocatul meu, care mi-a explicat toate consecintele juridice, am hotarat sa fiu judecat in procedura simplificata, care presupune reducerea pedepsei. Presedintele completului mi-a explicat inca o data consecintele acestei proceduri, si insist in aplicarea acestei proceduri’. Aceasta procedura implica reducerea pedepsei cu o treime”, a transmis Stoica pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, si cealalta secretara PSD care a fost angajata fictiv de Dragnea la CJ Teleorman a recunoscut acuzatiile.

„Este cosmar pentru Liviu Dragnea! Anisa-Niculina Stoica, fosta secretara la PSD, una dintre femeile care ar fi fost angajate fictiv la DGASPC Teleorman: ‘Am inteles care sunt consecintele procedurii de judecata simplificata, asa cum a explicat presedintele completului de judecata. Doresc sa fiu judecata in aceasta procedura, cu reducerea limitelor de pedeapsa cu o treime. Cunosc invinuirile, nu am nevoie de explicatii suplimentare. Imi mentin optiunea pentru aparatorul din oficiu’”, a mai spus Stoica.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: