Trei medici cu Covid-19 au fugit din spital. Politia le-a intocmit dosare penale pentru zadarnicirea combaterii bolilor

news

Trei medici din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Targu Jiu, infectati cu COVID-19 si internati in Sectia Oncologie, au parasit unitatea medicala fara acordul personalului de serviciu, a anuntat, vineri, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Gorj, Miruna Prejbeanu.

„Politisti din cadrul Politiei Municipiului Targu Jiu s-au sesizat din oficiu despre faptul ca un numar de trei pacienti internati in SJU Targu Jiu, Sectia Oncologie, cu diagnostic pozitiv de COVID-19, au parasit unitatea medicala, fara acordul personalului de serviciu. Politistii au constatat ca pacientii ar fi trei femei cu varste cuprinse intre 31 si 55 ani, toate avand domiciliul in municipiul Targu Jiu, acestea fiind medici in cadrul Spitalului Judetean Targu Jiu. Din verificari a rezultat ca, in cursul zilei de 29 octombrie, acestea au parasit incinta sectiei medicale unde erau internate fara a informa despre acest lucru”, a precizat Miruna Prejbeanu, citata de Agerpres.

Intrucat nu au respectat masurile pentru prevenirea raspandirii COVID-19, celor trei persoane li s-au intocmit dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor.

Persoanele in cauza au fost identificate la domiciliu, fiind transportate cu ambulanta si internate la Sectia Oncologie a SJU Targu Jiu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: