Trei NOI tabere pentru refugiati in Romania. Una va fi in Ardeal, intr-o statiune balneara

actualitate

Ministerul roman de Interne planifica amplasarea a trei noi tabere, in 2016, iar una dintre ele in Transilvania, in orasul Tasnad din judetul Satu Mare, care este renumita datorita strandului sau cu apa termala, a anuntat luni portalul de stiri de limba maghiara maszol.ro.

Romania trebuie sa primeasca in total 6.300 de refugiati, potrivit sistemului de cote obligatorii, care a fost aprobat in septembire, la reuniunea ministrilor de justitie si de interne ai tarilor membre ale UE. In prezent, in Romania functioneaza sase tabere pentru imigranti.

Primarul orasului Tasnad, Vasile Mitrasca, si-a exprimat nemultumirea din cauza ca autoritatile de la Bucuresti au decis amplasarea unei tabare de refugiati fara consultarea conducerii orasului Tasnad. „Primirea a mai multor sute de refugiati ar putea sa aiba un impact grav asupra economiei orasului, deoarece din aceasta cauza ar putea sa aiba de suferit turismul, care reprezinta o importanta sursa finaciara”, a spus primarul citat de portalul maszol.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: