Trei politicieni de prim-rang, citati de DIICOT in cazul Mihai Lucan. Nu s-au prezentat, astfel incat urmeaza mandate de aducere

news

Emil Boc, Florian Bodog si Vasile Dincu au fost citati la DIICOT ca martori in dosarul medicului Mihai Lucan, au precizat surse judiciare pentru Mediafax. Pe de alta parte, cei trei sustin ca nu au primit documentele prin care erau chemati la structura de parchet.

Surse judiciare au precizat ca citatiile au fost trimise in urma cu mai multe zile.

Fostul premier Emil Boc, fostul vicepremier Vasile Dancu si ministrul Sanatatii au precizat ca nu au primit citatiile de la procurori.

Sursele citate sustin ca nu este exclus ca acestia sa fie adusi la audieri pe baza unui mandat de aducere.

Emanuel Ungureanu, vicepresedintele Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor si omul de la care a pornit dosarul doctorului Mihai Lucan, a facut, timp de 3 ore, mai multe declaratii, miercuri, la DIICOT, sustinand ca sunt implicati ministrul Florian Bodog, primarul Emil Boc sau Gheorghe Funar.

„A fost ajutat de Emil Boc. Nu facea Lukmed fara domnul Boc, care a fost operat si la stat si la privat. (…) Credeti ca exista vreo chitanta in acest sens? Boc l-a numit consilier personal pe doctorul Lucan. Vazand ce personaj malefic este Lucan, ma intreb ce l-a invatat pe domnul Boc. Am facut o sesizare sa fie anchetat domnul Boc, domnul Funar „, a declarat deputatul USR, Emanuel Ungureanu, la sediul DIICOT.

In replica, Emil Boc sustine ca nu a beneficiat de tratament preferential din partea medicului Mihai Lucan, iar despre contractul de concesiune pentru realizarea clinicii LukMed, acesta afirma ca a fost aprobat de Consiliul Local Cluj-Napoca inainte ca el sa fie ales primar.

Emil Boc a declarat, miercuri,  ca a avut scurte interventii medicale, care nu au necesitat internare, atat la clinica de stat, cat si la clinica privata.

„Nu am beneficiat de niciun fel de tratament preferential din partea domnului Lucan, am avut scurte interventii medicale, care nu au necesitat internare, atat la clinica de stat, cat si la clinica privata. In conditiile in care actul medical se putea realiza in Cluj-Napoca, am considerat firesc sa am interventia medicala acasa si nu in strainatate”, a spus Boc.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: