Trei protestatari arestati dupa ce au incercat sa sparga sticla de protectie a Pietrei Destinului din Castelul din Edinburgh

externe

Trei tineri de 21 si 25 de ani din Glasgow au fost trimisi in judecata dupa ce au provocat daune sticlei care protejeaza Piatra Destinului de la Castelul Edinburgh, in cadrul unui protest impotriva saraciei. Cei trei au fost eliberati pe cautiune, potrivit Glasgow Times.

Camera Coroanei si Apartamentele Regale de la castel au fost inchise de la incident. Historic Environment Scotland (HES) a declarat ca au fost cauzate unele daune sticlei de protectie care adaposteste piatra.

Piatra Destinului este adapostita intr-o cutie de sticla in care se afla Coroana Scotiei si alte insemne ale regalitatii, care sunt denumite Onorurile Scotiei.

Piatra Destinului a fost folosita la incoronarea regilor inca din jurul anului 840 d.Hr. si este considerata de multi un obiect sacru.

Intr-o declaratie emisa dupa incident, grupul de protest This is Rigged a declarat: „Mancarea este un drept al omului. Foamea este o alegere politica. Vremurile in care traim sunt definite de criza, de instabilitate, de lacomie.”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: