actualitate

ULTIMA ORA Trei romani au murit dupa ce autocarul in care se aflau s-a rasturnat in Slovenia

Un autocar in care se aflau 32 de cetateni romani s-a rasturnat vineri dimineata in nord-estul Sloveniei, provocand moartea a trei persoane si ranirea altora, a anuntat politia, citata de presa slovena.

Accidentul a avut loc in jurul orei 5 dimineata in apropierea orasului Murska Sobota, a precizat politia intr-un comunicat. Acestia au precizat ca o ancheta este in curs de desfasurare pentru a determina caauza accidentului.

Fotografiile de la fata locului aratau autobuzul rasturnat pe o parte in iarba de langa drum, dupa ce, cel mai probabil, a alunecat pe o panta dupa ce a trecut de o bariera.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizeaza ca Ambasada Romaniei la Ljubljana, Republica Slovenia, a fost notificata de catre autoritatile locale cu privire la producerea unui accident rutier la data 3 februarie 2023, pe autostrada A1, intre localitatile Garciani-Murska Sobota, in care a fost implicat un autocar inmatriculat in Romania, care transporta 32 de cetateni romani spre Italia.

O echipa mobila consulara din cadrul Ambasadei Romaniei la Ljubljana s-a deplasat la fata locului pentru a acorda asistenta consulara cetatenilor romani implicati in accident.

Potrivit datelor preliminare disponibile, in urma accidentului, trei cetateni romani au decedat, iar alti patru au fost transportati de urgenta la o unitate medicala pentru a primi ingrijiri de specialitate. De asemenea, ceilalti 25 de pasageri se afla intr-o locatie a Agentiei Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispozitie bauturi calde si alimente, urmand sa fie preluati de un autocar al companiei de transport pentru continuarea calatoriei.

MAE precizeaza ca cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie numarul de telefon de permanenta al Ambasadei Romaniei in Republica Slovenia: +386 40980068.

Urmareste-ne si pe:
Darie Luca

Share
Published by
Darie Luca

Recent Posts

Iranul ameninta ca va construi o bomba nucleara daca va fi atacat de Israel: „Sambata am folosit doar arme vechi”

Iranul ameninta ca va construi o bomba nucleara daca va fi atacat de fortele israeliene,…

4 ore ago

Ciuca: „Daca va fi nevoie, PNL va avea propriul candidat la Primaria Capitalei. Electoratul nostru nu-l sustine pe Piedone”

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a afirmat, joi seara, ca, in eventualitatea retragerii lui Catalin Cirstoiu…

16 minute ago

Un fugar american a fost prins in Piata Sf. Petru din Roma. Avea la el trei cutite lungi

Politia italiana l-a arestat, saptamana trecuta, pe „cel mai cautat” fugar american. Barbatul a fost…

5 ore ago

Sportivii romani vor merge la Paris cu aeronava „Nadia Comaneci”

Aeronava  Tarom care va transporta sportivii romani la Jocurile Olimpice de la Paris poarta numele…

4 ore ago

Doua fete de 6 si 11 ani au fost injunghiate in Franta. Suspectul a fost arestat

Un barbat a fost arestat dupa ce doua fete in varsta de sase si 11…

5 ore ago

Un lider regional al partidului german de extrema-dreapta AfD, trimis in judecata pentru utilizarea „cu buna stiinta” a unui slogan nazist intr-un discurs

Un lider regional al partidului de extrema dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a fost trimis…

5 ore ago