Trei romani au murit in accidentul din Bulgaria. Ciuca: „Elicoptere SMURD sunt in drum spre Bulgaria pentru a-i aduce acasa pe romanii nostri”

news

Patru persoane, intre care trei cetateni romani, au murit si alte noua persoane au fost ranite in accidentul rutier care a avut loc in Bulgaria, a informat sambata Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea Agerpres.

MAE precizeaza ca Ambasada Romaniei la Sofia a fost notificata pe telefonul de urgenta de catre un cetatean roman cu privire la un accident rutier grav produs sambata, in zona Veliko Tarnovo, in care a fost implicat un autocar inmatriculat in Romania, care transporta 26 de pasageri (cetateni romani si cetateni straini).

In acest context, reprezentantii misiunii diplomatice au intreprins demersuri, in regim de urgenta, pe langa autoritatile bulgare pentru informatii oficiale suplimentare cu privire la identitatea, cetatenia si starea de sanatate a persoanelor afectate, precum si circumstantele producerii accidentului.

Persoanele ranite au fost transportate la o unitate medicala din zona.

Ancheta autoritatilor bulgare cu privire la acest accident este in desfasurare, precizeaza MAE.

Premierul Nicolae Ciuca a afirmat ca, dupa accidentul din Bulgaria, in care au murit si cetateni romani si altii au fost raniti, ca la nivelul Guvernului au fost facute demersuri pentru a asigura ingrijire medicala romanilor raniti, iar elicoptere SMURD se deplaseaza spre Bulgaria pentru a ii aduce pe acestia in Romania, la Spitalul Floreasca din Capitala.

„M-a intristat profund vestea ca mai multi cetateni romani si-au pierdut viata, iar altii au fost raniti in tragicul accident rutier care a avut loc azi noapte, in Bulgaria. Sunt alaturi de familiile indoliate, le transmit condoleante si intreaga mea compasiune! La nivelul Guvernului am intervenit urgent pentru a-i ajuta pe romanii raniti si a le asigura cea mai buna ingrijire medicala”, a declarat Nicolae Ciuca, potrivit unei postari de sambata pe pagina de Facebook a Guvernului Romaniei.

El a mai spus ca „un elicopter SMURD si o echipa medicala de la Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti – Floreasca se afla deja in Bulgaria pentru a evalua si planifica preluarea in Romania a celor raniti”.

„Alte elicoptere SMURD sunt in drum spre Bulgaria pentru a-i aduce acasa pe romanii nostri. Institutiile statului sunt pregatite sa ofere sprijin cetatenilor sai, indiferent unde s-ar afla, si sa le asigure o cat mai buna ingrijire. Le doresc sanatate multa romanilor raniti in tragicul accident si sa se recupereze cat mai rapid!”, a completat prim-ministrul.

Un accident grav a avut loc intre un autocar inmatriculat in Romania si o masina din Olanda, in jurul orei 2.00, pe drumul catre Veliko Tarnovo – Ruse, pe tronsonul dintre satele Kutsina si Polikraishte, potrivit nova.bg.

In total, 25 de persoane calatoreau cu autocarul romanesc. Cei doi soferi au fost retinuti.

Ancheta va fi preluata de Serviciul National de Investigatii din Bulgaria.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: