Trei tineri arsi in Colectiv au plecat ACASA: „Ne-au ajutat mai mult oamenii SIMPLI, decat autoritatile”

news

Trei tineri internati in Spitalul Bagdasar Arseni din Capitala au fost externati luni. Le-au multumim medicilor si voluntarilor, dar si-au exprimat nemultumirea fata de autoritati.

Alex Plingu, Andrei Trifan si Andrei Bud au plecat din spital, dupa o luna de tramente. „E normal sa vezi cu alti ochi vand ai vazut moartea tot cu aceiasi ochi, e normal sa vezi viata dupa ce ai vazut moartea. Nicio carte nu te invata viata. Acum de Craciun cum o sa faca oamenii astia care si-au ingropat copiii, o parte din sufletul lor, cand iti ingropi copilulu, cand arunci cu pamant peste el cum te simti?”, a spus Alex Plingu.

Tragedia le-a aratat fata buna, dar si pe cea rea a ceea ce inseamna sprijin, atentie si grija.

„Aceasta a fost o lectie de viata o lectie tragica. Au venit de pe strada, ne-au ajutat in clipele noastre de suferinta, ne-au umezit buzele cu apa, ne-au adus de mancare, fructe, suplimente”, a spus Andrei Bud, citat de Romania TV.

Autoritatile insa le-au inselat cu mult asteptarile.

„Ne-a deranjat cel mai tare ca mai mult oamenii de rand, oamenii normali ne-au ajutat mai mult decat ne-a ajutat Guvernul si stiu ca multe scaune sunt calde ca s-au schimbat din cauza asta, multi au profitat. Oamenii astia care au avut grija de noi au facut ture triple. Oamenii astia sunt rasplatiti pentru ce au facut? Am inteles ca spitalele au fost ajutate si s-au dat anumite chestii, nu cred”, a spus Alex Plingu.

„In toata aceasta perioada, in care am stat cantonati in salon, nu am fost vizitat de nicio autoritate decat de primarul meu din Mangalia”, a declarat Andrei Bud.

„Sper sa fie o palma pentru ISU pentru ca din cate am inteles dupa incediu s-au inchis 50 de baruri si cluburi. Asta ne arata o problema sistemica”, a declarat Andrei Trifan.

In spitalele din Bucuresti, 19 pacienti raman in continuare internati, iar in spitalele din strainatate, 21 de raniti, dintre care doi sunt in stare critica.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: