Trei tineri ucraineni care au fugit de incorporare au fost gasiti de Salvamont in Muntii Maramuresului. Unul dintre ei a decedat, rapus de hipotermie – VIDEO

news

ucraineni, Muntii Maramuresului, Salvamont, incorporare, decedat, hipotermie

Doi tineri din Ucraina au fost salvati in extremis de salvamontistii romani in Muntii Maramuresului, dar din pacate pentru un alt cetatean ucrainean ajutorul a venit prea tarziu, el fiind gasit decedat din cauza gerului.

Salvamont a inceput prin a cauta un ucrainean dupa ce sotia acestuia a sunat la 112 si a spus ca acesta a primit ordin de incorporare si a decis sa plece cu orice pret in Romania. Salvamontistii au gasit insa doi ucraineni pe munte, iar acestia au spus ca au fost trei la inceput, dar unul nu a mai trecut granita.

Pana la urma, insa, acesta a fost gasit mort de frig in Romania si se pare ca a fost abandonat de ceilalti doi. „Din pacate al treilea ucrainean a fost abandonat de cei doi care au fost gasiti si predati echipajelor medicale in dimineata asta. Un echipaj al Politiei de Frontiera, facand verificari in dimineata asta mai sus cu 2,5 – 3 km de zona in care au fost gasiti cei doi, l-a gasit pe al treilea ucrainean decedat in albia raului”, a spus seful Salvamont Maramures, Dan Benga.

Conform acestuia, tanarul ar fi fost abandonat de ceilalti doi parteneri de drum pe munte. „Baiatul a fost abandonat de ceilalti doi si a murit inghetat, din cauza frigului. Daca ne informau in dimineata asta cand i-am gasit ca l-au abandonat mai sus de unde se aflau ei aveam sanse sa il salvam si pe cel de-al treilea”, a mai precizat Benga. Acesta a mai adaugat ca toate persoanele au peste 20 de ani.

„Pana la urma se pare ca e vorba de un grup de 3 ucrainieni care plecasera de ieri spre Romania. Adineauri echipele de cautare salvare ale SPJ Salvamont Maramures impreuna cu colegii de la Politia de Frontiera Poienile de sub Munte au reusit sa gaseasca 2 cetateni ucrainieni , unul din ei fiind baiatul de 22 ani pentru care s-a dat alarma. Al treilea ucrainean (din spusele celor 2) nu a mai trecut frontiera intorcandu-se din drum. Urmeaza o coborare de aproximativ 2 ore dupa care cei doi ucrainieni vor fi predati echipajelor medicale care vor veni in sprijin. Ucrainienii sunt obositi, uzi, nemancati, in hipotermie usoara. Avand in vedere ca zona este fara semnal atat telefonic cat si pe statii, comunicarea cu echipele de salvare se face cu ajutorul telefoanelor satelitare aflate in dotarea SPJ Salvamont Maramures. Cei doi ucrainieni au fost predati echipajelor medicale venite in sprijin. Actiune incheiata. Salvatorii montani se retrag la baza.”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: