Tremura Chirieac ca Dragnea intra la puscarie: „Deci, totusi, Liviu Dragnea nu e criminal”. Cere Curtii Supreme sa amane sentinta pana la decizia CCR

politica

Analistul Bogdan Chirieac a cerut, duminica, judecatorilor de la ICCJ sa amane sentia in procesul lui Liviu Dragnea pana cand CCR va da o decizie in privinta completurilor de trei judecatori. 

”In privinta completului de la Inalta Curte a domnului Liviu Dragnea si eu inclin sa cred ca este nevoie, pentru a fi judecator acolo si a judeca liber, ca este nevoie de intelepciune si echilibru. Or, in acest moment s-a creat o presiune iesita din comun. Deci, totusi, Liviu Dragnea nu e criminal. El are o acuzatie cu mari semne de intrebare, facuta pe vremea statului subteran care conducea Romania, cu o facatura din asta cu niste femei care erau erau angajate intr-o parte si lucrau la partid si n-au legatura directa cu Dragnea, ci cu fosta sotie a lui Dragnea… Deci e o chestiune sulfuroasa, asa! Un dosar insuficient probat, dar e in zona de impact major. Adica nu l-au prins fugind cu un sac cu 1 milion in spate, ca sa zic asa”, a declarat Chirieac la Antena 3.

El a solicitat ICCJ sa amane sentinta pana cand CCR decide in cazul sesizarii lui Florin Iordache.

”Eu cred ca onorabila Curte Constitutionala trebuie sa dea un verdict pe 17, intr-o situatie care are legatura si cu cazul lui Dragnea. E vorba de completele specializate de la Inalta Curte, completele de trei judecatori. In mod normal, si logic, si fara echivoc ar fi ca completul de cinci sa astepte decizia CCR, pentru a vedea daca pot judeca in continuare sau este cazul sa trimita dosarul inapoi la fond. Ar fi o dovada ca in Romania se poate face justitie si pe bune, nu numai la comanda statului subteran, in opinia mea. Judecatorii au o sarcina foarte grea.

Imi imaginez ca din orice parte ar veni, presiunea este uriasa, fiindca, pe de o parte avem PSD-ul, pe cealalta parte avem o minoritate hastag, pe de alta parte avem legea, dedesubt e statul subteran. Deci, nu e usor pentru cei cinci judecatori. Tocmai din aceasta cauza, sentinta trebuie sa fie fara niciun echivoc! Si pentru asta trebuie parcurse toate etapele, iar una dintre ele este sa astepti decizia Curtii Constitutionale. Nici pentru CCR nu este usor, tocmai pentru ca este un caz Dragnea pe tapet. Dar, oamenii aceia au dovedit in ultimii ani – si au o experienta acumulata extraordinara – ca isi pot asuma responsabilitati. Eu cred ca maine, onorabila Inalta Curte ar trebui sa dea o amanare, pentru a vedea ce spune Curtea Constitutionala”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Luni, 15 aprilie, Liviu Dragnea are ultimul termen la ICCJ in procesul in care a fost condamnat, in prima instanta, la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare.

Citeste si: Bogdan Chirieac da in judecata aktual24.ro. Solicita un milion de lei drept daune morale

Newsweek Romania a anuntat ca Bogdan Chirieac a incasat, anul trecut, peste un milion de lei de la PSD. „Un alt beneficiar este ‘jurnalistul’ si ‘analistul’ Bogdan Chirieac, prin firma Press Media Electronic SRL, care a incasat anul acesta de la PSD nu mai putin de 1.157.149 de lei”, scria Newsweek Romania.

Mai mult despre: ,

Comentarii: