Trenurile APOCALIPSEI, replica Rusiei la scutul de la Deveselu. Imagini ale acestor arme devastatoare

externe

Rusia ar putea construi trenuri nucleare in replica la scutul antiracheta al NATO din Europa, au declarat experti militari citati de agentia de presa Regnum, care da detalii despre reluarea acestui proiect suspendat in urma cu cativa ani.

Asa-numitele „trenuri ale Apocalipsei”, arata la fel ca orice tren de marfa si nu pot fi detectate de niciun adversar. Mai mult, ele se misca in permanenta si poate parcurge pana la 1.000 de kilometri pe zi, scrie sambata Sputnik News, citat de News.ro.

Fiecare este dotat cu pana la sase rachete intercontinentale de ultima generatie, care pot fi lansate in cinci minute de la detectarea unui pericol. Mai mult, trenurile vor fi echipate cu sisteme electronice avansate de lupta si cu tehnologie sofisticata de camuflare.

Citand o sursa militara apropiata dosarului, Regnum afirma ca data exacta de finalizare a proiectului va fi auntata la inceputul lui 2018.

Exista, insa, informatii neconfirmate potrivit carora armata rusa ar putea primi cinci trenuri nucleare Barguzin, dotate cu rachete intercontinentale, pana in 2020.

De altfel, acest termen a fost vehiculat si de seful Departamentului pentru educatie militara al Fortelor Strategice ruse, Viktor Nesterov, intr-un interviu acordat in februarie postului de radio Ecoul Moscovei.

Rusia a mai avut astfel de trenuri nucleare si in timpul Razboiului Rece, dar a renuntat la ele in baza Tratatului START semnat cu SUA.

tren2 tren3

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: