Tribut emotionant: Numele membrilor Goodbye to Gravity care au murit la Colectiv au ajuns pe Marte, odata cu sonda NASA

life

Sonda InSight care a aterizat pe Marte are in interiorul ei un microcip in care apar numele celor patru membri decedati ai trupei ”Goodbye to Gravity”, respectiv Bogdan Lavinius, Mihai Alexandru, Alex Pascu si Vlad Tenea.

Anuntul a fost facut in octombrie 2017 de producatorul de film german Andreas Schonhofen, care a adaugat numele celor patru pe sonda spatiala InSight.

„In amintirea celor patru membri decedati ai trupei Goodbye to Gravity, le-am adaugat numele in misiunea NASA InSight, pentru a ajunge pe Marte. Numele lui Alex, Vlad, Bogdan, Mihai (impreuna cu alte doua milioane de nume de peste tot din lume) au fost adaugate pe un microcip. Acest microcip a fost montat in sonda InSight. Sonda si numele lor vor ramane pe Marte pentru totdeauna. Realizarile Goodbye to Gravity si numele trupei lor sunt puternic conectate cu calatoria in spatiu si astronomia. De asta am ales aceasta modalitate de a-i onora pe cei patru”, a scris Andreas Schonhofen, pe pagina de Facebook a trupei Goodbye to Gravity, pe 23 octombrie 2017, potrivit Mediafax.

Misiunea InSight, un dispozitiv spatial conceput de NASA pentru analizarea activitatii seismice si a structurii interne a lui Marte, este programata sa dureze doi ani.

Dispozitivul spatial, cu o inaltime de aproximativ un metru (circa 5,5 metri dupa extinderea panourilor solare), a fost lansat in urma cu aproape sapte luni si a parcurs circa 482 de milioane de kilometri, fiind o etapa de pregatire in vederea unei misiuni cu echipaj uman pe Marte, pe care NASA spera sa o faca pana in 2030.

Printre cele 2 milioane de nume adaugate pe microcip se numara in total 8.940 de romani pasionati de stiinta.

Mai mult despre: ,

Comentarii: