Trimisii Antena 3, pusi la punct de Clotilde Armand: „Nu sunteti jurnalisti adevarati. Ceva extrem de grav se intampla si voi vorbiti de fake news”

politica

Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand, a avut replici taioase la adresa trimisilor Antena 3 in timpul unei conferinte de presa la Biroul Electoral al Sectorului 1. Ea i-a acuzat pe acestia de fake news, afirmand ca „nu sunteti jurnalisti adevarati”.

„Am explicat aici cu aceste chei care nu se incuie, cu aceste procese verbale care nu sunt corect intocmite si care sunt modificate din pix. Tot ce spun aici am sesizat prin niste cereri de renumarare care sunt justificate cu tot ce v-am explicat aici. oate aceste lucruri sunt sesizate, prin niste cereri”, a afirmat Clotilde Armand, intrebata unde a facut plangerile.

Chestionata mai departe unde a depus plangerile, edilul Sectorului 1 a raspuns: „Aceste cereri de renumarare sunt depuse in mod oficial, sunt zeci de cereri depuse in mod oficial, sunt semnate si depuse prin e-mail la Biroul Electoral Sector 1, la Biroul Electoral Central si nu am primit niciun fel de raspuns. Ba da, au fost depuse plangerile si la Parchetul General. Va spun ca au fost depuse la Parchetul General prin procedura oficiala”.

Atentionata asupra faptului ca Parchetul General spune ca nu sunt depuse plangeri, Clotilde Armand a replicat: „Sunt depuse la Parchetul General. Va dati demisia daca nu este asa cum va spun si plecati de aici si toti sefii dumneavoastra isi dau demisia? Doamna, va spun ca au fost depuse”.

„Sunt mai multe nereguli. Sunt nereguli legate de persoanele care sunt in Biroul Electoral de sector. Sunt persoane neidentificate care umbla in Biroul Electoral de sector. Umbla in sacii care sunt acolo sus, persoane care nu sunt autorizate in saci deschisi”, a continuat edilul.

Despre faptul ca acuza acum ca umbla alte persoane in sacii cu voturi, cand la alegerile precedente ar fi umblat reprezentati ai USR in saci, Armand a propus sa opreasca declaratiile, spunand presei „nu sunteti jurnalisti adevarati, daca faceti asta, in loc sa intelegeti”. „Eu nu vorbesc de toti jurnalistii. Vorbesc de jurnalistii de la Antena 3, care in loc sa inteleaga ce se intampla, incearca spuna niste lucruri care nu sunt relevante aici”, a completat ea, citata de news.ro.

„Va propun asa – sa ne oprim aici pentru ca in loc sa aveti o atitudine corecta pentru a intelege de ce nu este corect acest proces, treceti la atac, va legati de niste fake news de acum patru ani pe care tot le-ati repetat, va legati de sobolani, in loc sa incercati sa intelegeti care este situatia de acum. Nu sunteti jurnalisti adevarati, daca faceti asta, in loc sa intelegeti. Eu nu vorbesc de toti jurnalistii. Vorbesc de jurnalistii de la Antena 3, care in loc sa inteleaga ce se intampla, incearca spuna niste lucruri care nu sunt relevante aici. Doamna insista intr-una cu sobolanii si ce s-a intamplat acum patru ani. Asta spune nu in microfon, spune aici la mine la ureche. Este normal asa ceva?”, a subliniat Armand.

Primarul Sectorului 1 a mai afirmat ca nu a venit sa vorbeasca „de ursi sau de sobolani sau de fake news de acum 4 ani”.

„Eu nu am venit aici sa vorbesc de ursi sau de sobolani sau de fake news de acum 4 ani. Nu am venit pentru asta. Am venit pentru ceva extrem de grav care se intampla. E vorba de o pata neagra asupra democratiei in Romania. Am vorbit despre fraude care implica mii de voturi. 110 procese verbale care nu se inchid, de la care se pot lua pana la o mie de voturi. Despre asta am venit sa vorbesc”, a mai spus Clotilde Armand.

Clotilde Armand a precizat ca a venit, miercuri la Biroul Electoral al Sectorului 1, pentru are suspiciuni ca au fost facute fraude la scrutin.

„Am venit la Biroul Electoral de Sector pentru ca am suspiciuni ca au fost niste fraude in timpul scrutinului. O sa dau cateva detalii. Acum o zi erau 110 procese verbale cu chei care nu se inchid. Eu nu stiu daca oamenii inteleg bine ce inseamna cheile care nu se inchid. Si o sa explic un pic, ca oamenii sa inteleaga. Inseamna asa, numarul buletinelor votate plus numarul buletinelor care sunt nule nu este egal cu numarul oamenilor, care au venit sa voteze cu buletinul lor, cu semnatura lor. Primul caz cu aceste procese verbale, care nu sunt corect intocmite. Buletinele votate plus voturile nule nu sunt egale cu semnaturile primite”, a explicat edilul.

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand, care isi disputa victoria in cursa pentru Primarie cu candidatul PSD-PNL George Tuta, a sustinut miercuri dimineata ca peste 1.000 de buletine de vot, in alb, de la Sectia de votare nr. 29, la Centrul Social Sf. Lazar, „s-au evaporat”. „Marcele… ti-am zis ca nu te pricepi la matematica. Si matematica nu minte”, ii transmite ea liderului PSD Marcel Ciolacu. La cateva ore distanta, Armand a afirmat ca „procesele-verbale din sectii unde sunt suspiciuni de frauda sunt modificate, la BES Sector 1, fara sa se mai deschida sacii cu voturi si sa fie verificati. In mod miraculos au reaparut cele 1.000 de voturi albe la Sectia de votare nr. 29, de la Centrul Social Sf. Lazar”.

Clotilde Armand acuza fraude la vot, sustinand ca dispar voturi sau ca sunt operate modificari in procesele verbale dupa numararea voturlui, in defavoarea sa. Ea a depus si o plangere penala impotriva presedintelui AEP Toni Grebla. Contracandidatul ei George Tuta, sprijinit de PSD-PNL, sustine ca el este castigatorul alegerilor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: