Trimisul Antena 3, pus la punct de presedintele Parlamentului European: „Dezbaterea nu este despre asta” – Video

news

Presedintele Parlamentului European, Antionio Tajani, a pus-o la punct pe trimisul Antena 3 la Strasbourg, care a incercat sa exporte in fata acestuia temele de propaganda ale postului.

Sabina Iosub le-a adresat cate o intrebare lui Iohannis si Tajani, o intrebare tendioasa care viza rezolutia pe care Parlamentul European urmeaza sa o adopte in noiembrie in legatura cu respectarea statului de drept din Romania.

„Domnule presedinte, avand in vedere ca Romania va prelua presedintia Consiliului UE, credeti ca rezolutia anuntata recent la adresa Romania este necesara, veti face lobby pentru a fi evitata? Sau considerati ca este necesara, la nivel european?

Domnule Tajani, credeti ca adoptarea acesgtei rezolutii ar putea fi evitata?  Credeti ca situatia din Romania se compara cu cele din Polonia si Ungaria? Care este definitia pemntru statul de drept, in opinia dvs.?”, a intrebat Iosub.

Primul care a raspuns a fost presedintele Parlamentului European. Acesta a trimis-o la plimbare pe Iosub.

„Intalnirea de astazi nu este despre situatia din Romania. Azi am vorbit despre viitorul UE. Inteleg intrebarea dvs., dar astazi dezbaterea nu este despre asta. Noi aparam statul de drept peste tot, fie ca este vorba despre Polonia, Romania sau in tara mea, daca este nevoie”, a spus Tajani.

Presedintele Iohannis a avut o pozitie similara.

„Parlamentul European are dreptul sa dezbata probelemele si daca este nevoie sa vina cu o rezolutie sa o voteze, este dreptul acestei insitutii.

Pe de alta parte, prezenta mea de astazi nu are legatura cu statul de drept din Romania. Totusi am facut comentarii pe acest subiect. Subliniez ca Romania este o democratie functionala si respecta statul de drept. Exista abordari in tara pe care unii le considera gresite, exista o dezbatere privind justitia, mi-am precizat punctul de vedere acasa”, a punctat Iohannis.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: