Trimiterea de tancuri la Kiev nu va ajuta la rezolvarea conflictului din Ucraina / Livrarea de arme, un „pas riscant deosebit de profitabil pentru baronii armelor” (Erdogan)

externe

Livrarea de arme, inclusiv tancuri, de catre Occident nu va duce la solutionarea conflictului din Ucraina, a declarat miercuri presedintele turc Tayyip Erdogan intr-un interviu televizat la postul TRT, scrie TASS.

„Nu pot spune ca eu cred ca trimiterea de tancuri este un pas spre rezolvarea [conflictului din Ucraina]”, a spus el. „Ne asteptam ca tarile occidentale sa sustina apelurile noastre pentru negocieri intre Ucraina si Rusia”.

Referindu-se la acumularea livrarilor de arme catre Kiev, Erdogan a subliniat ca „acest pas riscant este deosebit de profitabil pentru baronii armelor”.

Cu toate acestea, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat ca livrarile de arme catre Ucraina pot crea conditiile pentru „o solutie pasnica negociata” in viitor.

In 25 ianuarie, Statele Unite s-au angajat sa trimita 31 de tancuri M1 Abrams la Kiev. In aceeasi zi, Germania a confirmat ca va transfera 14 tancuri Leopard 2A6 Ucrainei si ca va permite altor tari sa reexporte aceste vehicule de lupta in Ucraina. Potrivit ministrului german al apararii, Boris Pistorius, tancurile Leopard 2 vor fi trimise Ucrainei „inainte de sfarsitul lunii martie”. Norvegia, Slovacia, Marea Britanie, Polonia si Franta s-au angajat, de asemenea, sa furnizeze Kievului tancuri de fabricatie occidentala. Kievul se asteapta sa primeasca pana la 140 de tancuri din 12 tari ca prim lot.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ca tensiunile in jurul situatiei din Ucraina sunt in crestere din cauza deciziilor Washingtonului si a presiunii americane asupra altor tari.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: