Trioul din fruntea „noului PSD”. Sociolog: „Cele mai dezgustatoare slugi”

politica

Sociologul Sebastian Lazariu realizeaza un portret fidel al noii conduceri a PSD. Cei trei (Viorica Dancila, Eugen Teodorovici si Mihai Fifor) s-au remarcat de-a lungul timpul prin acte de o rara slugarnicie fata de Liviu Dragnea.

„Bun. Ia sa vedem care e trioul ales sa conduca PSD. Trei slugi ale lui Dragnea. Cele mai dezgustatoare slugi.

Una care a fost umilita si terorizata, conform declaratiilor lui Oprisan, de fostul stapan. Atat de dispretuita incat, la facerea bugetului, daddy a alungat-o din camera impartelilor, desi ea era ultimul semnatar al proiectului. Putea sa-si dea demisia de multe ori, dar si-a zis ca mai mult decat carpa cuiva atarnata pe scaunul de premier n-o sa fie vreodata in viata.

Altul care, desi era ministru al finantelor, primea in plic ordonante de urgenta, nu de la Dragnea, de la consilierul lui Dancila, umbra lui Dragnea si conducatorul de facto al cabinetului. Ati inteles? Era nedemn pentru Dragnea sa-i transmita lui Teodorovici ordinele, asa ca i le trimitea printr-un servitor.

Si, in fine, al treilea si-a pus semnatura pe manifestul pucistilor, impotriva lui Dragnea, dupa care s-a chinuit o luna de zile, prin toate studiourile de televiziune, sa-si nege semnatura, aproape plangand (a si spus la un moment dat ca daca nu era Dragnea, el nu era nimic), numai sa nu-i fie luata functia de ministru al apararii. Tatic aspru, Dragnea i-a luat-o totusi, zvarlindu-i un oscior pe la partid”, a scris Lazaroiu pe Facebook.

Premierul Viorica Dancila a fost aleasa, sambata, presedinte al PSD, Eugen Teodorovici – presedinte executiv si Mihai Fifor – secretar general.

Viorica Dancila a obtinut 2828 voturi, Liviu Plesoianu – 715 voturi, Serban Nicolae – 375 voturi si Ecaterina Andronescu – 50 de voturi. 22 de voturi au fost nule.

Ministrul de Finante Eugen Teodorovici a fost ales presedinte executiv al PSD, el obtinand 2463 de voturi. Contracandidatii sai au obtinut: Daniel Suciu – 1358 voturi, Daniel Florea – 129 voturi si Marius Bota, care s-a retras – 19 voturi. 21 voturi au fost nule.

Secretar general al PSD a fost ales Mihai Fifor, cu 2366 voturi. Gabriel Petrea a obtinut 717 voturi, Felix Stroe – 189, iar Codrin Stefanescu – 466 voturi. Rodica Nassar – 77 voturi. 175 voturi au fost nule.

Mai mult despre: ,

Comentarii: