Tristete mare la AUR, Simion anuntase ca Macron va pierde alegerile. Flavia Grosan: „Hai cu Le Pen”

externe

Vestea ca Emmanuel Macron a castigat alegerile nu este primita bine de presedintele AUR, George Simion, care isi dorea ca noul presedinte al Frantei sa fie extremista Marine Le Pen.

„Toata lumea de acord ca Macron trebuie sa piarda alegerile din Franta?”, scria Simion pe Facebook in urma cu doua saptamani, dupa primul tur al alegerilor prezidentiale din Franta.

Si Flavia Grosan, care a anuntat ca isi doreste ca Simion sa devina presedinte al Romaniei, a sustinut-o pe Marine Le Pen.

Cancelarul german Olaf Scholz a salutat duminica realegerea presedintelui francez Emmanuel Macron pentru un al doilea mandat, calificand-o drept un semnal al angajamentului electoratului francez fata de Europa.

„Felicitari”, a scris in limba franceza, pe Twitter, liderul german social-democrat. A continuat apoi in limba germana cu urmatorul mesaj: „Felicitari, draga presedinte @EmmanuelMacron. Alegatorii tai au transmis astazi un angajament puternic in favoarea Europei. Sunt fericit ca vom continua buna noastra cooperare!”, a scris cancelarul german.

mmanuel Macron, presedintele in functie al Frantei, a fost reales duminica pentru un al doilea mandat, conform primelor estimari ale sondajelor la iesirea de la urne, relateaza AFP.

Conform exit-poll-urilor, Emmanuel Macron a obtinut intre 57,6% si 58,2% din voturi, iar contracandidata sa Marine Le Pen a fost creditata cu 41,8% pana la 42,4% din voturi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: