Troc ca la piata. Dancila anunta ca functia de Avocat al Poporului le-a dat-o celor de la ALDE

politica

Premierul Viorica Dancila a declarat luni ca in interiorul coalitiei PSD-ALDE s-a stabilit ca propunerea pentru functia de Avocat al Poporului va reveni celor de la ALDE si a afirmat ca inca nu s-a discutat despre numele celor care ar putea sa ocupe aceasta functie.

„Avocatul Poporului este al celor de la ALDE. Nu am stabilit nume”, a declarat premierul, la Palatul Parlamentului, dupa sedinta coalitiei de guvernare.

Intrebata daca Mugur Isarescu are sustinerea PSD pentru un nou mandat de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei, Dancila a spus: „Vom discuta despre acest lucru”.

„Am discutat despre numarul de locuri (in Consiliul de Administratie al BNR- n.r.), despre ponderea pe care o are fiecare partid, numarul de locuri in cadrul BNR in functie de numarul de locuri din Parlament”, a afirmat Dancila.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au avut luni pe ordinea de zi procedura de numire a membrilor Consiliului de Administratie al BNR.

Dancila a mentionat ca alianta de guvernare incearca sa adopte cat mai repede proiectul de revizuire a Constitutiei, iar primul pas va fi o initiativa legislativa in acest sens.

Mai mult despre: ,

Comentarii: