Trompetele TV ale penalilor au declansat atacul si asupra procurorului general, dupa ce a luat apararea DNA: „Saracuuuu’… nici perfuziile in cap nu cred ca-l mai ajuta”

news

La scurt timp dupa ce procurorul genral al Romaniei, Augustin Lazar, a acuzat ca scandalul din jurul DNA este „produs, nu dezinteresat, de anumite canale media”, au inceput sa curga atacurile din partea Antenei 3.

Cum era de asteptat,  primul care a sarit sa il atace pe Augustin Lazar este Mircea Badea, care s-a remarcat in timp ca angajatul cel mai slugarnic la adresa lui Dan Voiculescu. „Saracuuuu’…nici perfuziile in cap nu cred ca-l mai ajuta”, a comentat badea pe Facebook.

Screen Shot 2017-07-04 at 10.50.29

DNA este o institutie de elita a Ministerului Public, iar scandalul este in jurul institutiei, nu in interiorul acesteia, fiind produs in mod interesat pentru avantajarea celor care doresc oprirea luptei anticoruptie, a declarat marti procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar.

„Sugerati dvs. ca exista scandalul in DNA. Scandalul exista in jurul DNA, adica exista un bruiaj, un zgomot mediatic deosebit de interesat, care ar vrea sa gaseasca vulnerabilitatile unei institutii de elita a Ministerului Public, vulnerabilitatile si posibilele radicalizari ale unor persoane care sigur ca ar putea sa aiba anumite frustrari de-a lungul timpului acumulate, insa eu va asigur ca DNA este o structura de elita a Ministerului Public, in care UE a investit bani multi. (…) Asa ca scandalul este in jur, este produs nu dezinteresat de anumite canale media. Evident ca avantajeaza pe cei care doresc oprirea luptei anticoruptie”, a spus Lazar, la CSM.

Potrivit acestuia, DNA isi va clarifica in zilele urmatoare toate problemele pe care le are.

„Are (DNA — n.r.) un corp de elita, ca de altfel intreg Ministerul Public, si DNA isi va clarifica in zilele imediat urmatoare toate problemele pe care le are. Faptul ca cineva sa comita o fapta in DNA nu inseamna tensiuni. Inseamna ca acel cineva va fi gasit, lucrurile vor fi clarificate in zilele imediat urmatoare si se va demonstra ca DNA este capabila sa isi clarifice problemele”, a precizat Augustin Lazar.

In privinta testarii cu detectorul de minciuni, acesta a aratat ca dispozitivul nu este o „regina” a probatiunii, insa poate orienta investigatia in directia corecta.

„Detectorul de minciuni nu reprezinta o ‘regina’ a probatiunii, dar poate sa ajute pe cel care face verificarile sa determine dintr-un cerc mai larg de suspecti incotro ar trebui sa mearga investigatia. Va spun cu certitudine ca a multa oara a fost utilizat detectorul de minciuni nu pentru a produce proba ‘regina’, ci pentru a orienta investigatia”, a explicat Lazar.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: