Trump anunta ca va fi arestat peste trei zile. Apel la manifestatii: „Protestati, luati natiunea noastra inapoi”

externe

Fostul presedinte american  Donald Trump a anuntat sambata ca va fi arestat si a facut apel la manifestatii, relateaza CNN. El  a sustinut va fi arestat marti.

El a precizat ca se asteapta sa fie arestat in legatura cu ancheta procurorului districtual din Manhattan.

Intr-o postare pe retelele de socializare sambata, Trump, referindu-se la el insusi, a spus ca „principalul candidat republican si fost presedinte al Statelor Unite va fi arestat marti, saptamana viitoare”.

„Protestati, luati natiunea noastra inapoi”, a scris el.

Trump nu a oferit niciun detaliu cu privire la motivul pentru care se asteapta sa fie pus sub acuzare, insa echipa sa juridica a anticipat ca acest lucru se va intampla in curand si s-a pregatit in spatele scenei pentru urmatorii pasi. Fostul presedinte este asteptat sa se prezinte in Manhattan in urma acuzatiilor oficiale si si-a exprimat interesul de a tine un discurs dupa aceea, desi ramane de vazut daca o va face in cele din urma.

Trump s-a plans in privat ca el crede ca va fi pus sub acuzare doar pentru ca el crede ca procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, „il uraste”, potrivit unei surse familiare cu ceea ce a spus Trump.

Unii dintre consilierii lui Trump l-au indemnat in privat sa nu faca apel la proteste, ingrijorati de perspectiva unui protest in masa pe strazile din Manhattan care ar scapa de sub control sau care ar semana cu atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA.

CNN a relatat anterior ca, pe parcursul saptamanii, au avut loc intalniri intre agentiile de aplicare a legii din New York, de la nivel municipal, statal si federal, cu privire la modul in care sa se pregateasca pentru o posibila punere sub acuzare a lui Trump.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: