Trump are cont bancar in China. Declaratiile fiscale ale fostului presedinte SUA arata ca succesul in afaceri nu este atat de mare pe cat se lauda

externe

Donald Trump, interdictie, candidatura, prezidentiale, Colorado

Declaratiile fiscale ale lui Donald Trump din ultimii sase ani au fost facute publice vineri de o comisie a Congresului, punand astfel capat efortului indelungat al fostului presedinte de a le pastra secrete.

Documentele, care dateaza din 2015 pana in 2020, ofera informatii despre finantele si conturile bancare straine ale unui om care a fost acuzat ca a abuzat de presedintie pentru profit personal si care a anuntat deja o noua candidatura la Casa Alba, precizeaza The Guardian.

Un raport al Camerei Reprezentantilor publicat la inceputul acestei luni arata ca Trump si sotia sa Melania nu au platit niciun impozit federal pe venit in 2020, ultimul an complet in care a fost in functie.

Cuplul a platit 641.931 de dolari din impozitul federal pe venit in 2015, anul in care Trump si-a inceput campania pentru presedintie. Ei au platit 750 de dolari in 2016 si 2017, aproape 1 milion de dolari in 2018, 133.445 de dolari in 2019 si zero dolari in 2020, anul in care Trump a incercat fara succes sa fie reales.

Astfel de cifre reflecta pierderi grele in afaceri si submineaza povestea lui Trump privind bogatia si succesul comercial – o parte cruciala a brandului sau in timpul campaniei sale de succes din 2016.

Trump a raportat conturi bancare in Marea Britanie, China si Irlanda din 2015 pana in 2017, iar din 2018 a raportat doar un cont bancar in Marea Britanie.

In timpul unei dezbateri prezidentiale din 2020, Trump a declarat ca contul din China „a fost inchis in 2015, cred” si a insistat: „L-am inchis inainte de a candida la presedintie, daramite de a deveni presedinte”.

Raspunzand vineri la aceasta dezvaluire, Daniel Goldman, un congresman ales din New York, care a fost consilierul democratilor din Camera Reprezentantilor in prima punere sub acuzare a lui Trump, a declarat: „In general, ai conturi bancare intr-o tara straina doar daca faci tranzactii in moneda acelei tari. Ce afaceri facea Trump in China in timp ce era presedinte?”.

Declaratiile arata, de asemenea, ca Trump a solicitat credite fiscale straine pentru impozitele platite pentru afacerile din intreaga lume, inclusiv acorduri de licentiere pentru utilizarea numelui sau in proiecte de dezvoltare si pentru terenurile sale de golf din Scotia si Irlanda.

In primii trei ani de mandat, Trump si-a indeplinit aparent promisiunea din campanie de a-si dona salariul in scopuri caritabile. Dar in 2020, el a raportat zero dolari in donatii caritabile.

Declaratiile se intind pe aproape 6.000 de pagini, inclusiv peste 2.700 de pagini de declaratii individuale ale lui Trump si ale Melaniei si peste 3.000 de pagini legate de afacerile lui Trump.

Trump a raspuns cu furie la publicarea acestora, spunand: „Democratii nu ar fi trebuit sa o faca niciodata, Curtea Suprema nu ar fi trebuit sa o aprobe si va duce la lucruri oribile pentru atat de multi oameni. Marea divizare a SUA va deveni acum mult mai grava. Democratii din stanga radicala au transformat totul in arma, dar nu uitati, aceasta este o strada periculoasa cu doua sensuri!”.

Raportul Congresului, publicat saptamana trecuta, a constatat, de asemenea, ca Internal Revenue Service (IRS) nu a efectuat audituri obligatorii ale lui Trump in primii doi ani de mandat. In schimb, au existat audituri ale lui Joe Biden pentru anii fiscali 2020 si 2021, potrivit Casei Albe.

Finantele lui Trump au fost invaluite in mister inca din anii 1980 si din perioada in care era dezvoltator imobiliar la New York. In 2016, el a devenit primul candidat al unui partid majoritar la presedintie din ultimele patru decenii care a refuzat sa isi faca publice declaratiile fiscale. El a continuat sa faca acest lucru in timpul mandatului.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: