„Trump are soarta lui Dragnea”. Palada regreta ca Donald Trump nu s-a folosit de putere pentru a „domestici” sistemul

politica

Mirel Palada, fost purtator de cuvant al Guvernului Ponta, sustine ca Donald Trump are soarat lui Liviu Dragnea intrucat nu s-a folosit de putere pentru a „domestici” sistemul.

„Trump are soarta lui Dragnea. Cit a avut puterea in mina, a avut reticente in a schimba sistemul spre a-l domestici. Serviciile secrete, justitia, mass media, inclusiv social media – oricum, intre cele trei domenii mentionate exista o suprapunere semnificativa.

Daca avea putere cu adevarat, le inchidea gura, ii neutraliza, ii controla. Putea sa faca asta. N-a facut-o. Acuma ii inchid ei gura lui. In razboi nu exista mila. Cui ii e mila e un prost si merita sa piarda. Iar in momentul de fata incet incet, pas cu pas, incepe sa nu mai fie nici o diferenta intre politica si razboi. Ghinion”, a scris Palada pe Facebook.

Presedinta Camerei Reprezentantilor a Congresului SUA, Nancy Pelosi, a cerut punerea sub acuzare a presedintelui in exercitiu Donald Trump pentru rolul sau in evenimentele de miercuri de la Capitoliu, transmite sambata dpa.

”Din pacate, persoana care conduce aripa executiva este un dezechilibrat, labil si periculos presedinte al Statelor Unite”, a afirmat politiciana democrata intr-un interviu ce va fi difuzat integral duminica de postul de televiziune CBS.

”Si suntem doar la cateva zile pana vom putea fi protejati de el. Dar el a facut ceva atat de grav incat ar trebui sa existe o punere sub acuzare impotriva sa”, a subliniat Pelosi.

Ea a cerut demisia imediata a lui Donald Trump si a amenintat cu lansarea a inca unei proceduri de impeachment.

Sute de sustinatori ai lui Donald Trump au luat cu asalt, miercuri, Capitoliul din Washington intr-o tentativa de a opri procedura de certificare a victoriei democratului Joe Biden la alegerile prezidentiale din SUA din 3 noiembrie, confruntandu-se cu politia la sediul Congresului american. Aceste confruntari au cauzat moartea a cinci persoane, printre care un ofiter de politie.

Congresmenii democrati au redactat un proiect de rezolutie pentru a incepe procedura de destituire a lui Donald Trump sub acuzatia de incitare la revolta. Totusi, procedura ar urma sa fie decisa in Senat, unde incheierea ei inainte ca Joe Biden sa-si preia mandatul de presedinte, la 20 ianuarie, este practic imposibila.

Daca Donald Trump va fi gasit vinovat dupa ce isi incheie mandatul, el ar putea primi interdictia de a detine functii publice la nivel federal, ceea ce ar insemna ca nu va putea candida la alegerile prezidentiale americane din 2024.

In calitate de presedinte al SUA, Trump se bucura de imunitate, care insa este valabila doar pana la incheierea mandatului sau la Casa Alba.

Mai mult despre:

Comentarii: