Trump cedeaza in fata criticilor. Anunt surprinzator al noului presedinte al SUA

externe

Donald Trump a anuntat, miercuri, ca „va renunta cu totul la afacerile” sale. El a mentionat ca isi ca concentra atentia asupra conducerii Statelor Unite.

Trump a fost criticat dur inca din timpul campaniei electorale privind modul in care se vor impaca rolul sau de presedinte cu calitatea de om de afaceri. Avocatii l-au avertizat ca ar putea incalca Constitutia inca din prima zi, anunta  BBC News.

Trump a mentionat, marti, ca nu este fortat de lege sa renunte la afaceri, insa face acest lucru pentru ca este „important din punct de vedere al imaginii”. El a adaugat ca va face precizari in privinta modului in care isi va transfera afacerile altcuiva, cel mai probabil copiilor sai, intr-o conferinta de presa programata pentru 15 decembrie.

Conform Forbes, averea lui Donald Trump este estimata la 3,7 miliarde de dolari.

Mai multi consilieri pe probleme de etica ai lui Barack Obama si George W. Bush au cerut Colegiului electoral sa nu-l numeasca in functie pe Donald Trump tocmai din unui posibil conflict de interese. Ei au precizat ca presedintele ales trebuie sa vanda proprietatile inainte de 19 decembrie, cand Colegiul electoral il numeste oficial presedinte pe mangat.

„De fiecare data cand va avea de-a face, in strainatate, cu un aliat sau cu un inamic, intr-o tara unde are interese economice, va aparea intrebare cum intra in conflict interesul sau financiar personal cu interesele nationale ale Statelor Unite”, declara Norman Eisen, consilier pe probleme de etica.

O propunere mai radicala a venit de la un senator democrat. El a cerut Colegiului electoral sa nu respecte votul din 8 noiembrie si sa nu-l voteze pe Donald Trump drept presedinte al Statelor Unite.

Potrivit congresmanului, un articol din Constitutia Statelor Unite precizeaza faptul ca nicio persoana care detine companii sau trusturi nu poate accepta functia de presedinte fara acordul Congresului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: