externe

Trump isi anunta revenirea: „Miscarea noastra de patrioti abia incepe si in cele din urma vom castiga. Este o lupta pentru supravietuirea Americii”

Fostul presedinte Donald Trump nu a exclus posibilitatea de a candida in 2024 in prima sa aparitie publica de cand a parasit Casa Alba, un discurs pronuntat in cadrul Conferintei actiunii politice conservatoare (CPAC) care a avut loc duminica in Orlando, Florida, informeaza Reuters si dpa, citate de Agerpres.

Liderul republican nu a declarat in mod explicit ca va candida la urmatoarele alegeri prezidentiale.”Tocmai au pierdut Casa Alba”. „Dar cine stie, cine stie, as putea chiar decide sa ii bat pentru a treia oara”, declaratie care da de inteles atat ca a castigat de fapt alegerile din luna noiembrie impotriva democratului Joe Biden, cat si ca ar putea decide sa se prezinte din nou candidat la alegerile prezidentiale din 2024.

„Miscarea noastra de patrioti americani mandri si harnici abia incepe si in cele din urma vom castiga. O sa castigam”, a sustinut Donald Trump.

El a afirmat ca supravietuirea SUA depinde de conservatori.”Suntem angajati intr-o lupta pentru supravietuirea Americii asa cum o cunoastem”.”Este o lupta. Este o lupta teribila, teribila, dureroasa. (…) In cele din urma, castigam intotdeauna”, a mai afirmat miliardarul american, potrivit AFP.

Fostul presedinte continua sa repete afirmatia falsa potrivit careia el este castigatorul alegerilor din noiembrie 2020 si refuza sa isi recunoasca infrangerea sustinand ca au fost comise fraude electorale masive fara sa prezinte insa dovezi.

Presedintele democrat Joe Biden a obtinut 81 de milioane de voturi, in timp ce peste 74 de milioane de americani au votat pentru republicanul Donald Trump.

Totodata, fostul presedinte a criticat modul in care actualul locatar al Casei Albe gestioneaza securitatea frontierelor SUA.

„Joe Biden a avut cea mai dezastruoasa prima luna a oricarui presedinte din istoria moderna”, l-a criticat Trump pe succesorul sau. Sondajele de opinie recente indica insa o sustinere de peste 50% din partea populatiei pentru actualul presedinte american.

De asemenea, Donald Trump a declarat ca Partidul Republican este unit si a spus ca nu intentioneaza sa lanseze un nou partid, idee pe care a discutat-o cu consilierii sai in ultimele doua luni.

„Nu formam noi partide. Avem Partidul Republican. Va fi unit si va fi mai puternic ca niciodata. Nu formez un partid nou”, a subliniat Trump.

Intr-un sondaj informal, participantii CPAC s-au declarat, in proportie de 95%, in favoarea continuarii politicilor sale, iar un procent de 70% ar dori ca Trump sa candideze din nou in 2024. Un procent de 55% din participanti au spus ca il vor vota pe Trump in cursa de nominalizare, in cadrul partidului, a candidatului pentru urmatorul scrutin prezidential, in timp ce guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, s-a clasat pe locul al doilea, cu 21% din preferinte.

La conferinta din acest an au participat sustinatorii loiali ai fostului presedinte republican, in timp ce criticii din partid au stat deoparte.

Acest eveniment anual este organizat in mod obisnuit la Washington. Anul acesta conferinta s-a desfasurat la Orlando din cauza restrictiilor impuse de pandemia de COVID-19, care in statul Florida sunt mai relaxate.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: donald trump

Recent Posts

George Copos vrea sa reabiliteze telecabina si restaurantul de pe Tampa. Proiect de 11 milioane de euro

Dupa ani buni de asteptare, in care unul dintre simbolurile Brasovului parea sa fie parasit…

11 minute ago

Inca o lovitura aeriana impotriva unei baze militare pro-iraniene din Irak. Nici Israelul si nici SUA nu confirma atacul

Un nou „bombardament" a facut victime in cursul noptii de vineri spre sambata la o…

41 de minute ago

Kim Jon Un primeste cadou un cantec in care este descris drept „tata prietenos” si un „marel lider”

In Coreea de Nord a fost lansata o noua melodie care il lauda pe liderul…

12 ore ago

Politia suedeza a impuscat un barbat care a ranit trei femei cu un cutit

Politia suedeza a impuscat si arestat un barbat care ar fi ranit trei femei cu…

12 ore ago