Trump: „Liderul ISIS este mort ca un caine”. Imagini de la locul exploziei. Baghdadi s-a aruncat in aer impreuna cu copiii lui

externe

Liderul Statului Islamic (SI) ABu Bakr al-Baghdadi ”este mort”, a anuntat duminica Donald Trump.

Liderul Statului Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi ”este mort” intr-un raid in nord-vestul Siriei care l-a vizat, a anuntat duminica Donald Trump, relateaza The Associated Press, citata de news.ro.

Al-Baghdadi s-a sinucis in timpul raidului american, detonandu-si o vesta incarcata cu explozivi, omorandu-se pe el si trei dintre copiii sai.

Fortele speciale americane au efectuat un ”indraznet raid nocturn” si si-au indeplinit misiunea, a anuntat Trump in aceasta interventie catre natiunea, la Casa Alba, in Sala Diplomatica (Diplomatic Room).

Niciun militar american nu a fost ucis, insa unii dintre sustinatorii lui al-Baghdadi au fost ucisi, indeplinind astfel cel mai important obiectiv in domeniul securitatii nationale al adminsitratiei sale, a adaugat el.

Liderul SI a murit dupa ce a fugit intr-un tunel din care nu exista iesire, in care a detonat o vesta incarcata cu explozivi, omorand impreuna cu el trei dintre copiii sai.

Trump a descris raidul american din Siria in care a fost ucis unul dintre cei mai cautati oameni din lume.

El a apreciat ca al-Baghdadi si-a petrecut ultimele momente din viata in frica si ca liderul SI s-a ”smiorcait si a plans” si a murit ca ”un las, fugind si plangand”.

Este mort ”ca un caine”, a spus presedintele american in cadrul unui discurs televizat.

Baghdadi a fost identificat prin test ADN la 15 minute dupa ce a murit, a mai precizat presedintele SUA.

Imagini de la locul in care s-ar fi sinucis liderul ISIS

Trump si-a pregatit terenul acestui anunt printr-un tweet, sambata seara (ora locala), in care anunta ca ”ceva foarte important tocmai s-a intamplat!”.

El a precizat ca Statele Unite au primit o identificare imediata si pozitiva a cadavrului si a apreciat ca lumea este, in prezent, un loc mult mai sigur.

Presa americana a dezvaluit ca liderul SI Abu Bakr al-Baghdadi a fost tinta unei operatiuni militare nocturne a Statelor Unite, in nord-vestul Siriei, in cursul careia acesta ar fi fost ucis.

Potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), comandouri americane au fost aduse cu elicopterul si debarcate in noaptea de sambata spre duminica in vederea unei ”operatiuni vizand lideri de rang inalt SI”.

Mai mult despre: ,


Comentarii: