Trump, prima amenintare explicita la adresa Rusiei: „Rachetele vor veni, frumos, noi si ‘inteligente’!”

externe

”Pregateste-te Rusia”, rachetele ”vor veni”, raspunde miercuri, pe Twitter, presedintele american Donald Trump amenintarilor ruse de a intercepta eventuale rachete americane catre Siria, scriu Reuters si The Associated Press.

Pe langa acest avertisment adresat Rusiei, Trump critica dur Moscova din cauza faptului ca-l sustine pe presedintele sirian Bashar al-Assad.

”Rusia se angajeaza sa doboare orice rachete trase catre Siria. Pregateste-te Rusia, pentru ca ele vor veni, frumos, noi si ‘inteligente’! Voi nu ar trebui sa fiti parteneri cu un Animal Ucigator cu Gaz care-si omoara poporul si se bucura de asta!”, scrie seful statului american.

Intr-o postare ulterioara, Donald Trump a adaugat: „Relatia noastra cu Rusia este acum mai rea ca niciodata, incluzand perioada Razboiului Rece. Nu exista niciun motiv pentru aceasta. Rusia are nevoie de noi sa-i sprijinim economia, lucru care ar fi foarte usor de facut, si noi avem nevoie ca toate statele sa coopereze. Oprim cursa inarmarii?”.

Trump a amenintat anterior cu un raspuns ”cu forta”.

Guvernul lui al-Assad – sustinut militar de Rusia – a respins acuzatii potrivit carora s-ar afla in spatele acestuo presupus atac chimic.

Dupa presupusul atac, Trump si secretarul american al Apararii James Mattis si-au anulat deplasari.

Washingtonul si aliati de-ai sai occidentali au convenit sa actioneze impreuna.

Mai multi oficiali rusi de rang inalt au avertizat cu privire la faptul ca Rusia va raspunde unui eventual atac american vizand Siria.

Ambasadorul rus in Liban, Aleksandr Zasipkin, a reiterat miercuri un avertisment al comandantului fortelor armate ruse, care a amenintat ca orice rachete lansate vor fi interceptate, iar locurile de unde au fost lansate vor fi luate drept tinta.

Trump se refera in mesajul sau postat pe Twitter la aceasta amenintare.

Activisti din cadrul opozitiei siriene si lucratori medicali si medici au acuzat sambata ca forte guvernamentale siriene au atacat cu bombe cu substante chimice toxice orasul Duma, in Ghouta de Est, ultimul fief rebel de la portile capitalei siriene.

Potrivit ONG-ului medical Syrian-American Medical Society, peste 500 de persoane prezentau simptome ”indicand o expunere la un agent chimic”.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a cerut miercuri acces la fata locului, cu scopul de a verifica informatii de la parteneri de-ai sai, potrivit carora au fost ucise 70 de persoane.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: