Trump promite vindecarea cancerului daca va fi reales. Ce spun sondajele, ce sanse are pentru un nou mandat

externe

Presedintele american Donald Trump si-a lansat oficial candidatura pentru alegerile prezidentiale din 2020 si a facut apel la sustinatorii sai sa „mentina aceasta echipa aici” pentru inca patru ani, relateaza BBC. citat de news.ro.

Presedintele republican a tinut un discurs in fata a mii de sustinatori la un miting in Florida, stat pe care l-a descris ca fiind a doua sa casa.

Trump s-a folosit de discursul sau pentru a ataca democratii: „Incearca sa distruga tara voastra”.

Trump a urcat pe scena alaturi de sotia sa Melania, care a afirmat ca este foarte „entuziasmata” sa fie prima doamna pentru urmatorii ani. Trump a anuntat in timpul lansarii ca in cel de-al doilea mandat SUA vor gasi tratamentul pentru eradicarea SIDA, a cancerului, si ca va punea fundatia pentru asolizarea pe Marte.

Persoane importante de la Casa Alba, precum vicepresedintele Mike Pence si fostul secretar de presa Sarah Sanders, au tinut de asemenea discursuri.

„In seara aceasta, in fata voastra, imi lansez oficial candidatura pentru un al doilea mandat ca presedinte al Statelor Unite. Va promit ca nu va voi dezamagi niciodata”, a afirmat Trump.

Florida este un stat esential la alegerile prezidentiale si a fost decisiv la alegerile din 2000, atunci confruntandu-se George W. Bush si Al Gore. Trump a invins-o pe Hillary Clinton in 2016 in Florida cu o diferenta de doar 1,2%, deschizand astfel drumul spre Casa Alba. Primele dezbateri ale candidatilor democrati vor avea loc tot in Florida, la Miami, saptamana viitoare.

„Vom mentine America mareata din nou”, a afirmat Trump in fata sustinatorilor sai in Orlando marti noaptea, modificand sloganul sau „Sa facem America mareata din nou!”.

Pe parcursul unui discurs care a durat in jur de 80 de minute, Trump a readus in discutie subiecte cheie ale campaniei sale din 2016.

El a promis sa continue masurile dure pentru a micsora nivelul imigratiei ilegale, la o zi dupa ce a informat pe Twitter ca ICE – departamentul privind imigratia – va incepe sa dea afara „milioane de imigranti ilegali”.

„Credem ca tara noastra ar trebui sa fie un sanctuar pentru cetatenii care respecta legea, nu pentru infractori”, a precizat Trump.

El i-a acuzat de asemenea pe democrati ca doresc sa legalizeze imigratia ilegala pentru a-si mari baza de votanti. „Vor sa ne distruga tara asa cum o stim”, a afirmat Trump.

Trump si-a descris oponentii ca fiind „o multime de extremisti de stanga” care vor aduce socialismul in SUA.

„Un vot pentru orice democrat in 2020 este un vot pentru socialismul radical si distrugerea visului american”, a declarat el.

Trump a laudat economia, a criticat investigatia Mueller privind o posibila colaborare intre echipa sa de campanie din 2016 si Rusia si s-a la presa de la eveniment invocand„stirile false”.

Publicul a inceput sa scandeze „Inchideti-o!” in momentul in care Trump a adus vorba de Hillary Clinton, chiar daca ea nu participa la alegerile din 2020.

Bernie Sanders, candidat in cursa interna a Partidului Democrat si autoproclamat „socialist-democrat”, a scris pe Twitter ca raspuns la mitingul lui Trump, ca presedintele american „traieste intr-un univers paralel”.

„Cea mai importanta sarcina a noastra este sa invingem cel mai periculos presedinte din istoria moderna a acestei tari”, a afirmat Sanders.

Mii de sustinatori ai lui Trump s-au adunat in afara stadionului inainte de miting. Unii au venit cu corturi de luni dimineata.

Conform CBS News, multi dintre cei aflati in afara stadionului au facut referire la economie si imigratie ca fiind principalele lor ingrijorari.

Au existat si protestatari iar acestia au venit si cu balonul imens care il portretizeaza pe Trump ca un bebelus cu scutece, cel care a fost prezent si la cele doua vizite ale presedintelui in Marea Britanie.

Conform unui sondaj al Universitatii Quinnipiac, Trump ar pierde alegerile in acest moment in fata a cinci dintre candidatii din cursa interna a Partidului Democrat. Acestia sunt Joe Biden (53% – 40%), Bernie Sanders (51% – 42%), Kamala Harris (49% – 41%), Elizabeth Warren (49% – 42%), Pete Buttigieg (47% – 42%) si Cory Booker (47% – 42%).

De asemenea, un sondaj intern al echipei de campanie a lui Trump devenit public printr-o scurgere de informatii arata ca Trump se afla in spatele lui Biden, diferente fiind de ordinul zecilor de procente in state precum Michigan, Pennsylvania si Wisconsin.

Trump intra totusi in cursa pentru alegeri in contextul unei cresteri economice de 3% si a unei rate a somajului la cel mai scazut nivel din ultimii 50 de ani.

Mai mult despre:


Comentarii: