Trump, pus oficial sub acuzare pentru „complot impotriva statului american” – VIDEO

externe

Vladimir Putin, alegeri, SUA, fraudate, vot prin corespondenta, Donald Trump

Donald Trump a fost pus oficial sub acuzare pentru infractiuni grave, pe motiv ca ar fi incercat sa anuleze rezultatele alegerilor din 2020, in perioada premergatoare revoltei violente a sustinatorilor sai la Capitoliul SUA. Departamentul de Justitie doreste sa-l traga la raspundere pe fostul presedinte pentru tentativa acestuia de a bloca transferul pasnic al puterii prezidentiale si de a ameninta democratia americana.

Documentul are patru capete de acuzare si este al treilea caz penal impotriva lui Trump. El ofera o perspectiva profunda asupra unui moment intunecat care a facut deja obiectul unor investigatii federale exhaustive si al unor audieri publice captivante. Acesta relateaza o campanie de luni de zile de minciuni cu privire la rezultatele alegerilor, intreprinsa de Trump, si arata ca si atunci cand aceste falsuri au dus la o insurectie haotica asupra Capitoliului, Trump a incercat sa exploateze violentele, indicandu-le ca motiv pentru a intarzia si mai mult numararea voturilor care i-au pecetluit infrangerea.

Este pentru prima data cand presedintele invins, care este favorit pentru nominalizarea republicana la alegerile prezidentiale de anul viitor, se confrunta cu consecinte juridice pentru efortul sau frenetic, dar in cele din urma esuat, de a se agata de putere.

„Asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021 a fost un atac fara precedent asupra sediului democratiei americane”, a declarat consilierul special al Departamentului de Justitie Jack Smith, al carui birou a petrecut luni de zile investigandu-l pe Trump. „El a fost alimentat de minciuni ale acuzatului, care au vizat obstructionarea unei functii fundamentale a guvernului american: procesul de numarare a voturilor si de certificare a rezultatelor alegerilor prezidentiale.”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: