Trump s-a saturat: „Coreea de Nord cauta probleme. Vom rezolva si fara ajutorul Chinei”

externe

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a scris marti pe Twitter ca statul nord-coreean „cauta probleme” si a promis ca va rezolva problema in ceea ce priveste Coreea de Nord cu sau fara ajutorul Chinei, la cateva zile dupa intrevederea cu presedintele chinez, Xi Jinping, relateaza Fox News.

„I-am explicat presedintelui Chinei ca un acord comercial cu Statele Unite va fi mult mai bun pentru ei daca rezolva problema nord-coreeana”, a scris Trump pe reteaua de socializare.

El a adaugat: „Coreea de Nord cauta probleme. Daca China hotaraste sa ajute, ar fi nemaipomenit. Daca nu, vom rezolva problema fara ei. SUA”.

Aceste postari ale lui Trump reflecta afirmatiile sale din cadrul unui interviu acordat Financial Times la inceputul acestei luni.

„China are o mare influenta asupra Coreei de Nord. Iar China fie va decide sa ne ajute in ceea ce priveste Coreea de Nord, fie nu”, a spus Trump, in interviuul acordat Financial Times. „Iar daca da, acest lucru va fi unul foarte bun pentru China. Iar daca nu, nu va fi un lucru bun pentru nimeni. Daca China nu va rezolva problema cu Coreea de Nord, noi o vom face. Asta e tot ce va spun”, a spus atunci acesta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: