„Trump s-a inclinat in fata lui Putin dupa ce a umilit Europa”. Titluri dure in marile ziare europene dupa intalnirea de la Helsinki

externe

Donald Trump, cumparat, amenzi, sauditi, Putin

Summitul de luni de la Helsinki dintre Donald Trump si Vladimir Putin a dominat marti prima pagina de la majoritatea publicatiilor europene, care au titrat ca, dupa ce a ”umilit Europa”, presedintele american ”s-a inclinat in fata” liderului de la Kremlin, scrie Politico.eu.

Cotidianul ABC din Spania a publicat pe prima pagina o fotografie cu cei doi lideri dand mana, insotita de titlul: „Trump si Putin: Atat de prieteni”. Ziarul a scris ca „cei mai puternici lideri” din lume au ingropat Razboiul Rece si chestiunea amestecului Rusiei in alegerile din SUA, cel putin „deocamdata”.

Cotidienele spaniole El Pais si El Mundo au scris de asemenea ca Trump s-a dat pe langa Putin, in timp ce a criticat UE si propriile sale servicii de informatii. El Mundo a titrat ca, dupa ce „a umilit Europa”, Trump „s-a inclinat in fata lui Putin”.

Ziarele belgiene de limba franceza Le Soir si L’Echo au remarcat alegerea lui Trump „de a se alinia” cu Putin in detrimentul autoritatilor din tara sa pe subiectul amestecului Rusiei in alegerile din SUA din 2016, asa cum a titrat primul. Publicatia flamanda De Tijd a scris ca felul de a se comporta al lui Trump a starnit indignare, in timp ce De Morgen a relatat ca cei doi lideri „au lucrat la relatia lor”, sub titlul: ”Spre un viitor mai bun”.

Cotidianul german Frankfurter Allgemeine a scris ca presedintele american „s-a laudat” cu summitul „foarte productiv” cu Putin, in timp ce Der Tagesspiegel a folosit ca titlu un citat din Trump: „Lumea vrea ca noi sa ne intelegem”. Publicatia a mai observat aparenta „satisfactie” a celor doi lideri fata de summitul de la Helsinki si a scris ca acceptarea de catre Trump a promisiunii lui Putin ca Rusia nu s-a amestecat in alegerile din 2016 a atras „critici dure” in SUA.

Ziarele franceze si britanice s-au concentrat mai mult pe altceva. Primele au continuat sa relateze pe larg despre victoria echipei nationale de fotbal la Campionatul Mondial, tratand pe scurt summitul de luni. Presa din Marea Britanie si-a impartit atentia intre evolutiile din dosarul Brexit si summitul Trump-Putin.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: