Trump vrea sa INTERZICA accesul musulmanilor in Statele Unite

externe

Candidatul aflat in fruntea cursei primarelor republicane pentru alegerile prezidentiale americane din 2016, Donald Trump, a lansat luni intr-un comunicat un apel la interzicerea accesului musulmanilor in Statele Unite, potrivit AFP.

„Donald Trump lanseaza un apel la interzicerea totala si completa a accesului musulmanilor in Statele Unite pana cand alesii tarii noastre vor intelege ce se intampla”, a scris echipa sa de campanie intr-un comunicat intitulat „Comunicatul lui Donald Trump pentru a impiedica imigratia musulmana”.

Propunerea nu precizeaza daca sunt vizati si musulmanii americani.

Referindu-se insa la un sondaj realizat pe langa musulmanii care traiesc in Statele Unite, Donald Trump a afirmat ca numerosi musulmani intretin „ura” fata de americani.

„Va trebui sa stabilim de unde vine aceasta ura si de ce. Pana cand vom fi capabili sa stabilim si sa intelegem aceasta problema si amenintarea serioasa pe care o reprezinta, tara noastra nu poate fi victima atacurilor oribile din partea indivizilor care nu cred decat in jihad si nu au niciun respect pentru viata omeneasca”, a declarat Donald Trump in acest comunicat.

Miliardarul, apreciat de aproape o treime dintre simpatizantii republicani in perspectiva primarelor care vor incepe in februarie, ii acuza tot mai frecvent pe musulmani dupa atentatele de la Paris. Anuntul sau a declansat numeroase mesaje de condamnare pe Twitter.

„Donald Trump risipeste orice indoiala: el face campanie pentru presedintie ca un fascist demagog”, a scris de exemplu candidatul democrat Martin O’Malley.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: