Trupele Rusiei au intrat si in Lisiceansk, acum au loc lupte de strada: „Anumite intreprinderi din oras au fost cucerite deja”

externe

Fortele ruse si proruse au intrat sambata in orasul Lisiceansk din estul Ucrainei, unde au loc in prezent lupte de strada, au afirmat separatistii, transmite AFP, citata de Agerpres.

‘Militia populara a Republicii Populare Lugansk si armata rusa au intrat in orasul Lisiceank. Anumite intreprinderi din oras au fost cucerite deja. Acolo se desfasoara in prezent lupte de strada’, a scris intr-o postare pe Telegram un reprezentant al separatistilor prorusi, locotenent-colonelul Andrei Marociko.

Fortele ruse si aliatii lor separatisti au castigat teren in ultimele zile in aceasta zona, care este de mai multe saptamani teatrul unor puternice confruntari, mai ales de artilerie.

Fortele ucrainene au primit ordin vineri sa se retraga din Severodonetk, etapa cruciala pentru Moscova, care vrea sa cucereasca tot bazinul industrial Donbas, aflat deja partial sub controlul separatistilor prorusi din 2014.

Fortele Moscovei au inaintat de asemenea in aceasta saptamana in apropiere de Lisiceank, orasul geaman al Severodonetk, de care este despartit de raul Donetk.

Cucerirea acestor doua bastioane ar aduce sub controlul Moscovei si al separatistilor intreaga regiune Lugansk, unul din cele doua teritorii separatiste din estul Ucrainei, si le-ar permite sa inainteze mai facil spre orasele Sloviansk si Kramatorsk, spre vest.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: