Trupele Rusiei au ocupat un alt oras si trag cu arme grele pentru a speria protestatarii. Acestia scandeaza „Ucigasilor!” – Video

externe

Trupele rusesti au intrat sambata in Slavutych, oras satelit al centralei nucleare de la Chernobil, au rapit primarul si, in timp ce trageau cu armele in aer, au aruncat cu grenade paralizante in protestatarii pasnici care se adunasera pentru a protesta impotriva ocupatiei rusesti, a anuntat Oleksandr Pavliuk, seful administratiei militare regionale din Kiev, pe Telegram.

„Ocupantii rusi au intrat in orasul Slavutych si au ocupat spitalul local. Potrivit ultimelor informatii, primarul din Slavutic, Iuri Fomichev, a fost rapit de invadatori”, a precizat Pavliuk.

El a mai spus ca trupele rusesti au tras cu armele in aer in piata unde localnicii se adunasera pentru un protest pasnic; de asemenea, au aruncat grenade paralizante in multime.

Pavliuk a subliniat ca protestatarii nu se disperseaza. Dimpotriva, multimea este in crestere. Oamenii se indreapta spre spitalul care a fost capturat de ocupanti.

Multimea s-a adunat in piata principala, a desfasurat un steag mare de stat si a scandat „Slavutych este Ucraina!” si „Glorie Ucrainei!”.

Comentarii: