externe

Tucker Carlson spune din nou ca ii va lua un interviu lui Putin la Moscova pentru ca „majoritatea americanilor nu sunt informati” despre conflictul care „schimba lumea”

Fosta vedeta a postului de televiziune Fox News, Tucker Carlson, a declarat ca il va intervieva „in curand” pe presedintele rus Vladimir Putin la Moscova. Intr-un videoclip postat pe X, fostul Twitter, Carlson a spus ca vrea sa faca interviul pentru ca „americanii au dreptul sa stie tot ce se poate despre un razboi in care sunt implicati”, potrivit BBC.

Acesta ar fi primul interviu fata in fata al lui Putin cu un jurnalist occidental de cand a lansat invazia pe scara larga a Ucrainei in februarie 2022.
Kremlinul nu a facut inca niciun comentariu.

Vizita lui Carlson la Moscova a fost anuntata in presa de stat rusa, cu o acoperire aproape constanta a fiecarei miscari a acestuia. „Exista riscuri in a face un interviu ca acesta, evident, asa ca ne-am gandit la asta timp de multe luni”, a spus Carlson in videoclip.

Carlson a adaugat ca el a platit el insusi calatoria in Rusia si a vrut sa faca interviul pentru ca „majoritatea americanilor nu sunt informati” despre conflictul care „schimba lumea” – dand vina pe mass-media.

De cand a inceput razboiul din Ucraina, a spus el, jurnalistii occidentali l-au intervievat de mai multe ori pe presedintele Ucrainei Volodimir Zelenski – pe care anterior l-a numit de mai multe ori „dictator”.

Dar ele sunt „sesiuni favorabile” menite sa amplifice cererea lui Zelenski de a implica SUA din ce in ce mai mult in razboi, a insistat Carlson.

„Asta nu este jurnalism – este propaganda guvernamentala”, a spus el, adaugand ca „niciun jurnalist occidental nu s-a obosit sa-l intervieveze” pe Vladimir Putin.  „Nu suntem aici pentru ca il iubim pe Vladimir Putin, suntem aici pentru ca iubim Statele Unite”, a mai spus el.

„M-a numit Putin vreodata rasist? M-a amenintat ca ma concediaza pentru ca nu sunt de acord cu el? Acestea sunt intrebari corecte, iar raspunsul la toate este: Nu. Vladimir Putin nu a facut nimic din toate astea”, a spus Carlson in timp ce trupele ruse incepusera sa se aduna la granita cu Ucraina. Dupa ce Rusia a invadat Ucraina, el si-a schimbat usor tonul in timpul unei alte emisiuni, spunand ca „Vladimir Putin a inceput acest razboi… El este vinovat pentru ceea ce vedem in aceasta seara in Ucraina”.

Nu este clar cand va avea loc interviul, dar Carlson a spus ca va fi transmis live si needitat pe contul sau X. Elon Musk, care detine platforma, a „promis ca nu va sterge sau bloca interviul”.

Tucker Carlson a fost unul dintre cei mai bine cotati prezentatori de televiziune prin cablu din America – dar a parasit brusc Fox News anul trecut. Emisiunile sale au stabilit frecvent agenda conservatorilor si, prin extensie, a partidului republican.

El a fost extrem de influent in calitate de prezentator al unui talk-show politic la ora tarzie intre 2016 si 2023 si de atunci a lansat o emisiune pe X.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

32 de minute ago

Surpriza pentru Netanyahu. Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale solicita mandat de arestare, pentru crime de razboi, pe numele premierului Israelului

Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale a anuntat ca solicita mandate de arestare pentru inalti oficiali…

2 ore ago

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

5 ore ago

Ciolacu a luat jumatate de guvern in Turcia. Cel mai probabil, vizita a fost aranjata de Ponta

Premierul Marcel Ciolacu a inceput marti o vizita oficiala in Turcia,  unde va aveasi  o…

4 ore ago