Tudor Chirila este ingrozit de modul in care incepe 2017: „Te sperii. Iti dai seama ca nu prea mai sunt multe lucruri stabile in lumea asta in care traim”

news

Atacul terorist de la Istanbul, in care au murit 39 de oameni, il ingrozeste pe Tudor Chirila. „Iti dai seama ca nu prea mai sunt multe lucruri stabile in lumea asta in care traim”, a scris artistul pe Facebook.

„Neata, copii! In timp ce unii dintre noi ne distram, altii ne plictiseam sau ne gandeam la 2016, unii se sarutau, altii se holbau in gol cu gandurile departe de bulele de sampanie de pe marginea paharului, unii dansau, altii chiuiau pe strazi a uitare si fericire, in timp ce fiecare dintre noi negocia cum putea despartirea de un an mai bun sau mai rau, la Istanbul, intr-un bar, 39 de oameni mureau mitraliati de un nebun.

Oamenii aia azi nu mai sunt. Pentru noi e inca o stire si n-o sa ne putem imagina niciodata cu adevarat ce inseamna sa stai la o masa, sa sprijini o tejghea, sa saruti o femeie sau sa dansezi si sa te gaureasca un glont si sa mori. Avem grija ca moartea sa fie departe de noi. Dar oamenii aia sunt morti. Morti. Trupurile lor zac pe niste targi reci in morgile spitalelor sub lumina puternica si rece de neon. Rudele vin sa-i recunoasca. Celor apropiati de ei viata li se va fi schimbat definitiv. Doar ei pot intelege ca oamenii aia nu mai sunt. Asa, dintr-o rafala de mitraliera.

Si daca stai putin sa te gandesti la chestia asta n-au cum sa nu te treaca fiori. Chiar daca nu reusesti pana la capat sa proiectezi cum ar fi sa fie fratele sau iubita ta printre cei 39 de la Istanbul. Daca te gandesti putin mai mult si mai intens te sperii. E ca o revelatie a fricii. Si in frica asta care te cuprinde iti dai seama ca nu prea mai sunt multe lucruri stabile in lumea asta in care traim. Si pentru mine, in dimineata asta lenesa, unul dintre ele e muzica. Muzica e, mai mult decat oricand, un lucru sigur care imi face bine. Si azi am sa ascult multa muzica. Nu ca sa bag capul sub pres si sa ma prefac ca exista o lume mai buna, nu, ci ca sa nu ma cuprinda frica”, a scris Tudor Chirila pe pagina sa de Facebook.

Atacul comis in clubul de noapte din Istanbul, in timpul celebrarii trecerii in noul an, a facut 39 de morti, dintre care 16 straini, iar autorul sau este cautat inca, a indicat, duminica dimineata, ministrul turc de interne, Suleyman Soylu, citat de AFP.

Guvernatorul Istanbului a declarat ca un atacator cu o arma de mare putere a impuscat un politist si un civil la intrarea in clubul Reina, apoi a inceput sa traga la intamplare in oamenii aflati in local. Insa, unii martori spun ca mai multi atacatori au actionat in club.

„Oamenii au fost impuscati fara mila. Nu au avut mila! Au tras in toata lumea. Trei sau patru oameni au tras cu arme automate. Lumea a fost impuscata in cap”, a spus un martor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: