Tudor Chirila este revoltat: „Acest partid este incapabil sa renasca intr-o forma curata, intretine MAFIA”

politica

Tudor Chirila este revoltat ca ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a ales sa participe, sambata, la lansarea programului de guvernare al PNL. El spune ca „oamenii numiti politic in sistem sunt membri PNL care alaturi de PSD nu fac decat sa intretina mafia din sanatate”.

Chirila crede ca prezenta ministrului la evenimentul organizat de PNL „face rau unui guvern care a facut si a demarat multe lucruri bune”.

„Este foarte nasol ca un ministru tehnocrat merge la Consiliul National al unui partid populat de penali, care refuza sa se reformeze. Prezenta lui acolo presupune faptul ca are incredere in abilitatile de a face curatenie interna ale acestui partid. Lucru care nu s-a demonstrat pana acum. Dimpotriva. Sa nu uitam pe cine a impins PNL sa candideze in prima faza la primaria Bucurestiului. Sa nu uitam de USL.

Daca Vlad Voiculescu nu va candida la alegerile parlamentare si vrea sa faca o predare se stafeta inseamna ca el considera PNL un partid potrivit pentru a face reforma in sanatate. Ori noi stim ca acest lucru nu este posibil. Multi dintre oamenii numiti politic in sistem sunt membri PNL care alaturi de PSD nu fac decat sa intretina mafia din sanatate.

Acest partid este incapabil sa renasca intr-o forma curata. E regretabil ca un om cu intentii bune gireaza o mascarada. Fie ca ea se numeste PSD sau PNL. Mai ales cand seful lui, Dacian Ciolos, s-a delimitat in repetate randuri de implicarea in politica. O prezenta inutila si care face rau unui guvern care a facut si a demarat multe lucruri bune. Probabil ca lui Vlad Voiculescu i s-a sters din memorie proverbul cu cocina si porcii”, a scris Chirila pe Facebook.

Iata cum si-a justificat ministrul prezenta la manifestarea PNL. El a tinut sa precizeze ca nu va candida la alegerile parlamentare.

„Am fost invitat la lansarea programului de guvernare al Partidului National Liberal si am acceptat invitatia (asa cum as accepta si daca ar veni din partea altor partide politice interesate de Sanatate). Voi merge pentru a vorbi despre sistemul sanitar, cum l-am gasit si ce se poate face mai departe pentru insanatosirea lui. Dupa 4 luni la Ministerul Sanatatii, stiu ca acest lucru este posibil. Merg acolo pentru ca, indiferent de partid, politicienii vor forma viitorul Parlament al Romaniei si de votul si de prioritatile lor va depinde sanatatea noastra.

Pentru ca as vrea sa opresc orice speculatii inutile, anunt aici ca nu voi candida la aceste alegeri parlamentare. La Ministerul Sanatatii lucram la cateva proiecte importante pentru pacienti si personalul medical si voi folosi fiecare ora care mi-a mai ramas din acest mandat pentru a le duce la capat. Desigur, nu as vrea ca acestea sa fie folosite ca munitie electorala. Mai degraba mi-as dori ca, odata finalizate, sa reprezinte o fundatie solida de constructie pentru viitorul Parlament si viitorul Guvern”, a spus Voiculescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: